Toysdaily 玩具日報

查看: 21744|回復: 42

[改造交流] 1/48 mega size gouf (全部完成了 update on #36)

這個巨大 mega size gouf
是我今年用來參加 gunpla world cup 的製作
其實製作都已經大約完成了七七八八
現在先發表一下頭部,因為製作已有半年了,
實在好疲倦......而且出現好多問題...
最近遇到的問題是.....上色後發現整體的顏色不一置,
其實這種舊化, 真的好難做到每個 parts 都一置:26:

真的好疲倦......所以發表一下.....希望得到一些正能量.....

Support !!!! 如果你有 LED, 你要預埋電池要捱到幾日 ~~ {:2_323:}

加油 !!! {:2_262:}
回復 2# goahead

多謝師兄....:77:
其實我念住用USB插頭....
如果大會未能有濕電插位...
我都無所謂.....
因為着唔着燈對我來說都是次要

但最重要都是要入到圍
希望能夠和師兄一齊進入決賽...
謝謝師兄:77:
現場無電力供應的, 你 1/48, 最緊要企得穩, 必要時要黏死關節, 千祁唔好入櫃後至訓低, 工作人員會執返起, 但係未必係你原先個姿勢.

至於入圍呢 , 我都係博o下大霧..  {:2_279:}
回復 4# goahead

原來真係冇電力供應.......:26:
多謝師兄資料.....

其實我都好擔心佢企唔企得穩...
可能到最後要用累絲上死....

真的謝謝師兄提供的資料....
謝謝:77:
大 project 喎, 祝好頭好尾先, 供電可以諗吓 外置電 , 即手機尿袋:71:
勁呀喂{:1_208:}............

could post the model before gunpla world cup? :58:
you maybe cancelled because this kind of post:he:
回復 6# tonyktng

thank you 師兄...
現在距離比賽時間大約有一個月多d,
真實主體都大置完成....
返而擔心佢手上的gouf custom盾和重炮...
如果未能完成....都會用主體參加比賽的.....
回復 8# ygat2005

對吖......所以只能夠post咁多先.....
thanks 師兄提點.....:77:
回復 7# 玩具人傀儡

多謝支持:77:
i feel the pipes rusting is too much, not match the blue color of face...
but you can't revise it, try next year:78:
好期待成品 奸爸爹 加油 努力 :35:
nice work.  add oil.
gogogo...add oil c hing