Toysdaily 玩具日報

查看: 12268|回復: 20

[分享討論] 請問富士急eva world 同原宿eva store 衝商品黎講那一個值得去?

富士急上一次去已經係十年前既事,今次全因eva world而參拜多一次,

但估計就算去都唔會玩機動遊戲,因時間有限...:44:

有聞上年年尾市區的eva store開幕了,想問有無師兄以上兩地點都到過?

如果衝著商品而去的話,邊個地方會滿足度會大一些?

最後如果發題錯版麻煩版大移區,謝謝 ~~
原宿EVA店行開可以去睇下, D 雙面褸幾正(幾貴), 我都差D 買左個EVA CROSSOVER PORTER o既袋 :shy:

富士急冇去過
原宿eva 店係邊@@上星期去原宿都唔知有
go to 富士急 need lot of time , if go to but dont want to play / only buy ,may be .................

but if U a EVA 's fans , go to Japan /tokyo , need go to this 2 place la ~

normally 2 place have different products , pls go to website check for products first

coz I dont know which "type" U love / want to buy , right :78:
原宿EVA店行開可以去睇下, D 雙面褸幾正(幾貴), 我都差D 買左個EVA CROSSOVER PORTER o既袋

富士急 ...
goldwater 發表於 14-2-2013 11:24 AM

請問eva store 係咪生活服飾多?衫果d多數都貴同未必會著上身,

反而有興趣係有趣精品同玩具 :61:
回復 4# S20081997

師兄所講既Japan /tokyo即係邊兩個地方?

上富士急會用上旅程一日的時間,所以考慮緊轉唔轉plan,

我都想睇睇有咩product list先出擊免得浪費時間,

所以上黎問問,呢度應該唔少師兄去過朝拜,唔該晒先 :64:
富士急兩年前去過,路程遙遠,不過幾多野睇,不是太多東西可以買,因價錢比較貴。你主力買什麼東西?
富士急兩年前去過,路程遙遠,不過幾多野睇,不是太多東西可以買,因價錢比較貴。你主力買什麼東西?
sslazio 發表於 14-2-2013 01:01 PM

主要是精品玩具,

但不知道富士急裡面的商品會不會都能在eva store 找到?

如果係就不山長水遠走上山了
原宿eva store有兩層
地下賣衫袋日用品,上層賣精品玩具

富士急裡面的商品有部份原宿eva store未必會有
買精品就當然去東京果個。
如果是死忠粉絲, 富士急唔去你會抱憾終生

http://www.hiendy.com/hififorum/ ... wthread&tid=821
睇完呢個介紹我都想即刻去同, 明日香同綾波影張合照都好滿足
回復 8# Gainax

睇樓主個名應該係fans, 其實兩邊都要去!
想買精品就只去eva store都可以了.
不過富士急多野睇, 又有大型eva01, beast場景, 個人認為是必去的!
果度好似仲有富士急限定模型賣??想收藏的要考慮
回復  Gainax

睇樓主個名應該係fans, 其實兩邊都要去!
想買精品就只去eva store都可以了.
不過 ...
民 發表於 14-2-2013 11:45 PM

yes, as a eva fans , go to japan , need spend 2 days for 2 place
if U go to 富士急 @ early morning , then back to 原宿 in one day is ok
products 2 place are different , normally 富士急 have special products , only sell @ 富士急 :78:
回復 3# kevin629

都幾難搵架..去完睇到,要望高先見到個牌指示..當時差不多入黑去,單憑手指指問路叫人點,雖然問路,日本人指示的方向是正確,但言語不通都行幾次先搵到..
開到GPS好D卦...:67:

諗住買好多有關產品會滿足0既..但以觀光為主的本人睇完竟算架喇...上次去是兩個月前的事,YEN未跌呢..:30:

搭詘
如果只買精品,不如去埋老秋??
原宿eva store多,但要執漏老秋animate必去,仲有包你估唔到原來壽屋個門市都幾多精品賣。不過evastore 在後街幾難捃!其實有個超唔起眼的廣告招牌在大街指示的。
利申,我十二頭去東京的。