Toysdaily 玩具日報

查看: 17312|回復: 93

[個人收藏] [價錢帖] 生日奶物分享!OH....so sweet (內有葡萄含量,頂唔住唔好入!)

:43:

爆一爆個價先,煙煙賣12XX,太源街中中行賣12XX齊頭,更有人話肥趣賣9XX添!:43:

前日收到太太(冇錯,又係我老婆)既whats app,send來一幅圖,差d喊左出黎!多謝大人!:$

事關年近七月,正係小弟受蒸日之時!老婆大人好,知我呢期搵緊原祖拖頭哥MP01,特登暗地裡bid左隻最最最尾期版MP01L唔比我知,仲要響百忙之中抽時間交收埋!

我....我真係生日快樂哦~~~~~~~:79:

當晚返屋企即時相認!而小弟同MP01L既初夜就同大家一齊分享啦!:D

一邊開盒一邊影,仲有d驚喜!開心到呢!:)

L版,即係last shot(最後一鑊唔再版),仲附設地台!:D

上下都有兩條膠紙!開頭以為係二手貨添!:p

一開,好迫夾,原來因為多個地台,同埋.......:he:

......一個紙皮貨櫃!:Q
唔怪之得要兩條膠紙啦,搞到好似條底褲唔0岩著咁!原來拱多野響裡面!正!:$

企起身,型到爆!可能你feel唔到,唔駛急,陣間你就知佢幾爆!:78:

近鏡!一開盒個玻璃窗好似有d離模劑,所以用左抹相機鏡頭既清潔劑抹左,乾淨哂!:)

手關節有油壓,好似好認真喎!:71:

睇埋後面,嘩!仲有三支油壓,唔係講笑喎!:@

地台一個,入左電後掂下個博派LOGO會發聲!不過日文!:(

拳頭手跤關節都有油壓!woo~~~~:Q

第一把槍!:D

第二把槍!可以拆開尾柄、槍咀變短槍!:shiny:

戰斧!:78:

背影!:*

腳油壓!:71:

呢架MP01原來d轆係有避震!即係車mode貼地性都一樣高!

比較圖!高過金毛?爆呀!:50:

再比較,高過六神?再爆呀!:@

好,擺post時間!3541!2351!3541!2351!開始~~~~~:love:

台燈閃閃的璀燦 色彩繽紛變幻....pose!:65::

黃金粉紫色寶幔 高貴散播空間....pose!:58:

如火一般的草蜢 火一般的燦爛....pose!:!

誰要你這晚感覺到野蠻....pose!:)

:64:好!文文冠軍!繼續:67:

再黎車車mode!:D

ps. 變完之後,隻手好攰!因為MP01真係好重!我敢大膽講句,佢重過哂六神同IDEON!:74:

車車完成度好高!:78:

call埋TF2 Human Alliance既Sam仔出黎影張相先!:78:

坐咁高跌死你個福佳磡家慘!:blame:

最後同TF3 cheap文比較!:38:

後記:
- 好耐冇試過玩一隻合金可以玩兩晚,合共飲左一打啤酒!好開心!

- 老婆見我開心,佢又開心!真係好.......算啦!唔寫出黎啦!寫左又話我曬野兼放葡萄球菌毒呀!:67:

- 有人話如果買MP-01,不如等MP-10出左先,到時可以比較吓至出手!但係有目MP10依家訂都要16XX,現貨起碼19XX!再講,新版膠感重,輕星星,而且又細隻左..........感覺新不如舊!

- 最後,唔好比我毒到!:67:

Over Over......大王蜂你果邊仲有冇貨呀?:no:

多謝收睇!:64:
:63: 葡萄:63:
我發緊燒:72:
葡萄葡萄葡萄葡萄葡萄葡萄葡萄葡萄葡萄葡萄!

依支係咪麥加登:?
依支係咪麥加登
Warmblood 發表於 7-7-2011 05:29 PM

係ar pig 丙:71:
依支係咪麥加登
Warmblood 發表於 7-7-2011 05:29 PM

我都唔知呀!:(不過有博派LOGO架喎!:74:
我都唔知呀!不過有博派LOGO架喎!
常威 發表於 7-7-2011 05:33 PM

支槍個支係狂派logo......pig pig:64:
我都唔知呀!不過有博派LOGO架喎!
常威 發表於 7-7-2011 05:33 PM

Deception ah, 盲炳!

- 有人話如果買MP-01,不如等MP-10出左先,到時可以比較吓至出手!但係有目MP10依家訂都要16XX,現貨起碼19XX!再講,新版膠感重,輕星星,而且又細隻左..........感覺新不如舊!

OK, you are the star, you win.:59:

- 有人話如果買MP-01,不如等MP-10出左先,到時可以比較吓至出手!但係有目MP10依家訂都要1 ...
Panzer 發表於 7-7-2011 05:42 PM

:34:問你怕未?
:71::71::71:

常CHING, 你有個好老婆 :$

HO SIN MO~~~:help:
問你怕未?
常威 發表於 7-7-2011 05:49 PM

其實你講既葡萄係你老婆對你好者下話?

其實MP01好多人都有...所以OK啦...
但多謝你令我可以比較下MP01同MP01L既分別,

基本上多左個地台同某D機械位上左銀色,
但係隻紅色好似淺色左?
好似個頭既變形位咁,MP01無色差的...
葡萄含量很高:36:  happy birthday to u:73: