Toysdaily 玩具日報

查看: 10434|回復: 7

[首辦] 學神學砌1/12 Kamen Rider V3

1/12 壽屋老舊首辦翻件, 呢啲用黎練下膠紙遮蓋一流; 件嘅質素65分左右, 沙孔唔多, 係擋風玻璃個位唔啱到最後要修細佢套入去車頭, 同埋好多位自己偷懶磨得唔徹底, 比如分模線; 地台用膠盒自加草粉沙石同埋紙製植物; 紙製植物第一次玩雖然買咗好耐, 紙質夠韌上色唔怕淋~

回復 1# realultraleo

很詳細的製作分享, 作品本身亦不錯
謝謝大大的作品分享
朵花好似唔太夾

V3 件衫係布料, 全消光會好 d, 現在反晒光好似好膠
flowers :handshake:
好正呀~英雄乎近有朵可愛小花~帶有點幽默感~
洗唔洗咁正 {:1_221:} {:1_221:} {:1_221:}
朵花好似唔太夾

V3 件衫係布料, 全消光會好 d, 現在反晒光好似好膠
toylover 發表於 19/6/2014 19:49

因為嗰幾日比較潮濕, 用半浦光, 同埋做咗雨水舊化, 加上打燈關係件衫睇落令令哋, 布料濕水效果真係唔識; 花嘅安排各人觀點, 我啲朋疫友同我自己反而覺得因為呢一少少點綴成個感覺唔同哂

flowers
ygat2005 發表於 19/6/2014 21:45

:65:

洗唔洗咁正
RoyFocker22 發表於 20/6/2014 23:21

少校, 呢隻翻些翻嘢砌到嘔, 除非搵到怪金剛, 唔係都咪再搞我
大大好正呀, V3淨係隻超人上色都上到嘔 {:3_135:}, 唔好講話重有架車同地台 {:3_140:}......重會唔會有其他Rider {:3_139:}?