Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] [價錢帖] 生日奶物分享!OH....so sweet (內有葡萄含量,頂唔住唔好入!)

~葡萄~

~~葡萄~

~~~葡萄~

~~~~葡萄~
我都唔知呀!不過有博派LOGO架喎!
常威 發表於 7-7-2011 05:33 PM

麥SIR有集同文文共同進退, 專登變身比交哥揸番野.:35:
Panzer 發表於 7-7-2011 06:01 PM

呵, 借圖說故事~

重唔講明出處!

開估, 係貓貓今朝偷人圖先嘅, P大只係....

...偷上偷。
呵, 借圖說故事~

重唔講明出處!

開估, 係貓貓今朝偷人圖先嘅, P大只係....

...偷上偷。
catcat 發表於 7-7-2011 06:28 PM

:64::64::64:64:64:64:
其實你講既葡萄係你老婆對你好者下話?

其實MP01好多人都有...所以OK啦...
但多謝你令我可以比較 ...
leawong 發表於 7-7-2011 06:09 PM

老婆比玩玩具已經要還神啦......仲咁多心思........講真....唔係  葡萄唔通拮梨碌柚咩

小弟無MP-01L, 更加無時間心機同攝影功力影十九幾張相重要出埋解說....

所以, 小弟好葡萄葡萄葡萄葡萄葡萄呀~:63:

葡萄:
出處
《伊索寓言》其中一則《狐狸與葡萄》,內容如下:
「 飢餓的狐狸看見葡萄架上挂著一串串晶瑩剔透的葡萄,口水直流,想要摘下來吃,但又摘不到。看了一會兒,無可奈何地走了,他安慰自己說:「這葡萄沒有熟,肯定是酸的。」
「吃不到的葡萄是酸的」是諷刺人們因自己無法得到或無法做到,心理不平衡而自我安慰的一種心態。即如魯迅筆下的阿Q精神一樣。亦即是精神勝利法。
這寓言教訓我們:凡事應面對現實,知道自己的不足從而增值自己,才會進步。而不是死要臉子、自欺欺人。」

常威話.....生日溜溜....唔_洗比面....想_ _ 條 _ 樣.... 就 _ _ 條 _ 樣.....隨便:64:

其實我講既:he:
常威話.....生日溜溜....唔_洗比面....想_ _ 條 _ 樣.... 就 _ _ 條 _ 樣.....隨便

其實我講既
Warmblood 發表於 7-7-2011 07:08 PM

ching, your wife so great :71:

食餅啦~~~:43:
good~~~
very big~~~
:handshake:
葡萄suck:p:p:what:
:handshake::handshake::handshake:好羨慕
:77::77: