Toysdaily 玩具日報

查看: 18202|回復: 100

[個人收藏] [價錢帖]Bandai MacrossF -- YF-29 ( Alto custom)

:78:

[價錢帖]Bandai MacrossF -- YF-29 ( Alto custom)

梗係講咗價錢先la.......4個月前煙屎13唔零訂的....

YF-29....MacrossF 電影第二部戀離飛翼早乙女機....我係知咁多:64:

玩具上...外盒照 (厚無pack版25糸成倍)

料就係咁多.....機加stand....仲有說明書...
SMS logo有上色...好咗架啦:73:

依部新機比VF-25糸更似YF-19...機頭有小翼...主翼又向前......

不過....更加溜線型.....紫色艙蓋又幾靚既

今次....部29單座又得....雙座亦可

的就後座個水蓋就單座變雙座

intake位泥講....有心做 d details野..加咗螺旋翼....但噴油似乎厚咗dd......依家似粒衫鈕多d:70:

主翼前端噴射筒可動的....仲有小小的位...可以隔90度hold 一 hold.....唔洗風車咁轉:71:

另外.....最前端主翼....可以3級微動...每野拍拍聲....都幾硬淨!!

漏咗講......噴射筒尾部亦係可動....有d緊...唔鬆....唔錯...

好.....啟航.........胡胡胡胡胡胡.........B koooo....

飛機mode幾slim....

起番支炮....有d豬戰機feel:(

***待瀆*****

到自己最喜歡既雞mode...:78:
同25系好唔同....膝頭可拉下少許.....亦加多180度水平關節....八字脚雞十分自然

我自己好欣賞脚眼關節...夠硬有力可動度亦Okay...有heart之作:$

有咗佢....貼地性...整體balance度提高幾級:shiny:

玩脚mode到玩咗成個幾鐘........:67:

玩Macross 咁耐...泥泥去去咪3個mode....依部YF-29我家玩具中....佢雞脚mode最自然...最靚....
相比上次25系....一系機咀同地面水平...無pose可言.....一係set 到您把火然後發覺雙脚離地....得個機咀掂地.....
我自己認為YF-29貼地性一絕 ( 依家無pack就係......遲d唔包)

**再待瀆*******

Last啦.....人型.....
肥矮腫笨薯釣脚褲........您.....已經見唔到:71:

無得講...可動係想像中高....腰轉得下...唔多....已經幫到手:35:

嗱....我講咗佢balance係唔錯啦......:78:

真係咁好?????係VF-25出得屎姐....依d先叫應有水平.....
仲有係.....佢d油好易甩.....intake位係最易甩.....
可能我買咗sad貨瓜......唔洗禮我.....多謝收看....:64:
頭像被屏蔽
機型真係好 perfect :71:
nice sharing. but i did not pre-order it, can't afford the street price now....

only have mech x3.....
超詳盡,pose一流!

係大場出post,企到定一定重要out focus嘅朋友要學下野啦!

小弟都有野學到,下次影相抄blood大呢個姿勢先:

Add marks for this great sharing! :)

I haven't time and mood to play with it and VF-19 Kai until now............ :56:
thx for sharing
支持:71:
努力等再販中...
:shiny::shiny:好正
nice photo and info~
thx:64:

好post!:71:

最衰依家價錢炒起哂,同埋呢排我時間同冇乜心機玩MF,如果唔係......如果唔係我做左皇帝啦!仲等你?:67:
正呀!我最鍾意睇師兄set pose:35:

好post!

最衰依家價錢炒起哂,同埋呢排我時間同冇乜心機玩MF,如果唔係......如果唔係我做左皇帝啦 ...
常威 發表於 6-7-2011 11:28 PM

你硬係要後追既!:67:
pose 正, 相靚!! 謝謝 Blood 兄分享! :64: