Toysdaily 玩具日報

查看: 8281|回復: 21

[玩具報告] 聖鬥士星矢 聖衣神話 大型60cm射手座SAMPLE 未販售! 因為皇極已取代>"<

給大家解個心中謎題吧!! 因為大家一直詢問某大大此玩具的出處,而某大大可能公事繁忙,無法立即回應,乾脆我來為大家解答!

此拍賣在日本雅虎4月中刊登,但因為拍賣標題未打上聖衣神話或其他相關資訊,因此知道的人可能並不多! 但最終結標價是日幣188,000&#20870;,看得標帳號也知是代標帳戶! 而依出價順序的排列及差額(最後一張圖),可知當時這位大大的底價應該就是188,000&#20870;,萬一有人超過,也許還會出更高!!

題來了! 請問有哪些玩家對神話的怨念有比這位大大還來的高? 願意出比他更高的價錢??? 我不知道188,000&#20870;折合港幣約多少(匯率請以代標公司為準,畢竟大大應該是委託代標公司代標,代標公司的匯率絕對比銀行高)? 但折合台幣也要將近70,000元(台灣代標公司的匯率)! 這還不包括日本及國際運費唷!

但有個很好玩的情形! 就是物品結標後過了一個月(5/17),萬代就宣布發售皇極及EX版,而皇極的射手座產品可能跟此大型射手雷同,因此日本賣方就在萬代宣布發售皇級的前一個月刊登競標,也許已經提前知道萬代要出皇極,趕在宣布前趕緊賣出,以免影響競標價錢!   PS:賣方是萬代工作人員??

以上希望能解除各位疑惑! 以上資訊為公開資訊,相關任何人均可上網查閱,應無涉及隱私,希望這位大大不要介意!
wow... what a master piece...
I think the price is still reasonable if it is 24k gold...
:$神級怨念物呀!!:time:
又唔可以同皇級比
呢隻大咁多, 睇落又靚咁多
不過真係好貴.........
嘩!Sample 都有得bid,Bandai 真係唔放過每一個賺錢&#22021;機會!
好恐怖既價錢:(
您的帖子長度不符合要求。 當前長度: 14 字節系統限制: 15 到 10000 字節
我係日本 yahoo 見過呢件野, 甘想請問大大你係咪個 final winner 呢?
可惜咁珍貴的野多左個缺陷,日文果度講到組裝影相時俾一個細路整爛左隻翼
神物、神價:Q:Q:Q
通常 Sample 都唔止得一件,所以那位大大擁有的未必是爛貨
這個"60cm人馬座"不是已經爛尾左嗎???:(
回復 7# 龍劍飛

擁有者應該是這位玩家 http://www.toysdaily.com/discuz/thread-158579-1-1.html 我當時只是看到,但未BID!
回復  龍劍飛

擁有者應該是這位玩家  我當時只是看到,但未BID!
SOFTBANK_HAWKS 發表於 2-7-2011 07:04 PM

太貴了, 這隻最低都要7千幾, 我雖然係聖鬥士fans, 但都放棄, 因為買不起.........:80:
皇級果隻 可以同 60cm射手比嗎?
真心聖鬥士fans 兩者都會儲
我唔信出 皇級 會影響到 60cm射手&#22021;競投價...
不過 大大你d資訊 好勁
:50:睇落我對聖戰ge愛仲未夠.....:70: