Toysdaily 玩具日報

查看: 7026|回復: 10

[分享討論] 請問玩聖衣神話o既C hing, 遇上腳軟o既神話可以點樣企定

o岩o岩先開封o左上年買番黎o既ex射手座, 砌星座形態因為三隻腳企就有少少容易跌, 但調較好三隻腳又唔特別郁佢, 都尚算ok冇問題, 但再砌人形時, 兩隻腳就做o左軟腳蟹, 係咁擘開, 根本唔可以企直到,而家一定要挨o係牆先可以企到, 我以前o既聖衣神話都係擺星座多,所以冇試過依個情況,但ex個人形又真係做得幾好, 不過又企唔到,  各位玩開ex神話師兄, 如果遇到咁o既情況, 你地會點解決, 我而家仲有幾隻ex都未開封, 我諗都係擺番星座形態算喇
ex可拆腳落寶貼整實佢,但神話第三素體的佢完全無改善過腳軟好明顯局你用支架:blame:
ex可拆腳落寶貼整實佢,但神話第三素體的佢完全無改善過腳軟好明顯局你用支架
yugi 發表於 10-6-2013 10:15 AM

唔該師兄, 係唔係拆開尿片位出黎o係個關節位加寶貼呀, 我試
我諗關鐵腳的腳底太滑的事...
可以試下從增加接地面摩擦力入手 !
我會買塊薄軟膠放底
即係用黎墊檯果 D 呢
咁就可以直接用佢 D 啜力啜實腳底~~~
正常呢唔係出個支架仲咩喎
寶貼真係好駛好用!
頭像被屏蔽
回復 4# 玩具

都係一個好方法, 番去試下先, 不過其實佢兩個大脾位第一次用已經好鬆, 根本都企唔到, 只要一放手就滑開跌落黎, 都唔明點解咁鬆, 之前有隻魔鬼魚又係咁, 一做人形態又係企唔到, 有時對聖衣神話真係又愛又恨, 做就做得好靚, 但唔係左甩右甩就企唔穩, 用支架我又唔鍾意多舊o野, 真係想賣鬼晒佢算
小時我也是星矢迷, 細個買的大系也不少,
但是因為這個原因, 以及跌甲/裝拆麻煩等原因, 所以一直對神話系列不太感興趣.
都係果句, 寶貼好洗好用..........關節或腳底都可.........:71:
小弟有5只EX 全都係拆出雙腳
在大腿球形關節內加適量的白膠漿
等待十數秒後再按上
增加密合度 而且乾了後完全透明
活動能力又沒有影響