Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 各 位 入 坑 原 因 ?

因為dx 01,:71:
因為上色好似真人一樣~:52:
頭像被屏蔽
軍事野同埋DX01....
回復 7# harry01

我都是,我想好多玩HT MMS 概大大都是moviel lovers, 再加上鍾意玩玩具,所以就踏上了這條不歸路,成為“入杭同落會”的忠實會員。
以前因為鍾意二戰電影而想玩12寸,個陣只識dragon,但個陣仲係學生,無錢玩。六年前開始做野。係hottoys 買左第一隻威龍兵人101空降,黑盒系烈。好貴。仲記得個陣佢地都未裝修,主力都係賣人地啲野,仲有自家佩件。收銀仲係角落頭,得肥仔同老闆娘,之後就訂左medicom spuder man and venom,其實當時黎講我覺得出得好正,個陣岩岩玩,而覺得呢啲係神級,不過venom個頭勁易跌。之後真正第一隻hottoys figure 係captain jack sparrow.呢隻之後無買一排,因為呢license 唔岩e.g predator alien rambo rocky.之後biohazard 4 leon好想玩,但個頭唔係太好,無入,直到batman dark knight joker就忍唔到,一直買買買。好在之前miss 既都唔係太lije唔駛後追。 算入坑得早
我係Terminator 迷, 發夢都諗住佢. 一開始都唔知乜嘢叫Figure同係邊度買. 最後係網搵搵吓就搵到HT, 跟手就入咗第一隻FIGURE - TERMINATOR, 跟住Mark 1, 李小龍, 周潤發. 好快就買埋第一隻兵人- SS 或者CD Ranger.
點解買 ? 咪因為D 公仔做得真嘅一樣, 唔買就好似俾蟻咬.
頭像被屏蔽
因為ht個display令我買左第一個rambo 3......
本身係電影迷,某日路經HT門口,睇見隻蝠蝙俠做到真人一樣,咁就沉淪.....
小弟入坑就是因为1/6的公仔真是做得太精细了:64:
我本身是玩具迷。不過大多收集BANDAI的Gundam或是TF類商品。
落坑的第一隻是HT鋼鐵人,那精細的配件與與高完成度的上色實在讓我受不了。
雖然以往從未收過如此高價的模型,在催眠自己把它當作PG的完成品後,也就甘心的買下去了。
本身係電影迷,某日路經HT門口,睇見隻蝠蝙俠做到真人一樣,咁就沉淪.....
leo.fans123 發表於 30-6-2011 01:39 PM

Me too!
因為個期煲緊prison break~~好迷呢套劇~佢咁啱又出兩兄弟~所以keep住買&留意~~
個時$490一隻,好期待好開心ga~~
上左TD,誤交損友。
聶風 發表於 30/6/2011 08:06

like!!:71::71:
本人本生係玩具同電影迷,勁鐘意star wars predator 同marvel d 野...
加上誤交損友(真係啼笑皆非XD)
俾佢"引導"之下後追左MGS3隻cold war snake
其實我都唔知自己係唔係入咗坑...
我人仔細細(F.4)走去買d咁既野玩...
依家有war machine 同 mark6
重訂左jack同cap.A玩
不過都計過自己既能力(一個禮拜儲$100)同唔想亂洗呀ba呀ma錢
所以禁住禁住...好多鐘意既12吋都無買(spiderman, batman,predator etc)