Toysdaily 玩具日報

[詢問] 新手買hottoys iron man 求助

got it
咁yahxx bid返黎個d係咪寫明開盒拆左電先好bid ?
London 發表於 28-6-2011 08:02 PM

如果賣家玩過, 再放入盒賣, 怕唔怕係二手?
我見yahxx有人嘈, 就係呢d原因, 明明話全新開盒check件, 但d衫既摺紋一睇就知玩過 (black widow)
got it
咁yahxx bid返黎個d係咪寫明開盒拆左電先好bid ?
London 發表於 28-6-2011 08:02 PM

我個人認為,係~~~~~~~~
頭像被屏蔽
咁睇黎都"全新未開"同"開盒拆電""都係有好有唔好...
我諗隻mark VI 最後都係要上yahxx bid, 不竟都出左幾個 ...
London 發表於 28-6-2011 08:36 PM

bid 之前,問清楚賣家先~~~~
就最好~~

不過,真的唔見議BID-全新未開
我見yahxx有人嘈, 就係呢d原因, 明明話全新開盒check件, 但 ...
小甜甜 發表於 28-6-2011 20:24

yahoo 有好多人開盒玩過又話全新,
出到黎一睇就知, 好鬼衰
將莖牽 發表於 28-6-2011 09:01 PM

我寧願要一隻玩過但冇咩花痕,
好過要一隻全新,但有明顯花痕的,
我見yahxx有人嘈, 就係呢d原因, 明明話全新開盒check件, 但 ...
小甜甜 發表於 28-6-2011 08:24 PM

唔一定係二手,  要睇下個工人點著件衫, 我果隻係HT 第一日派貨 拎返來已經係有摺紋
咁睇黎都"全新未開"同"開盒拆電""都係有好有唔好...
我諗隻mark VI 最後都係要上yahxx bid, 不竟都出左幾個 ...
London 發表於 28-6-2011 08:36 PM

二手與否根本唔重要, 最緊要隻野無問題, 我係你, 無得即時開盒check 件一定唔會要, 點解唔肯開盒, 一定有問題
將莖牽 發表於 28-6-2011 09:01 PM

我寧願要一隻二手... 好野
好過要一隻全新SAD貨, 重係無得換
寫明開盒拆左電先好bid ?   咪一樣危險, 玩完一輪入返盒鬼知, 針冇兩頭利, 比 check 貨就ok 唔比check 就咪買囉,
我就會選未開盒的, 因為開過盒, 始終唔可以保証係全新.  

當然唔係一概而論, 有d人真係會玩過當新賣, 有d人真係只開盒check件, 我比全新既價錢, 真係想買全新既貨品. 所以我會選未開盒的, 然後風險自負.
講開開盒check, 我又聽過有d case, 話說有人bid了一件全新未開的貨品, 到了交收時, 客人要求cut開膠紙check貨, 咁個seller比佢cut開check............

點知個買家話件貨呢度唔得, 果度唔得, 跟住同個seller講, 平d比佢, 當然個seller唔制啦, 之後個買家就即刻走左, 最後, 個seller就將一件開過盒既貨, 擺上網當二手咁比人再bid過.................

我唔知誰對誰錯, 不過買賣之前一定要溝通清楚................

越精細, 構造越精密既figure通常會多d小問題 ,其實唔使咁緊張, 就算你當面check, 番到去都可能有小問題, 亦可能你覺得冇問題. 由其新手. 自己接受到就ok.

如果玩隻ironman搞到自己咁煩, 我提議你去Toy Hunters訂MK-2, 起碼有壞包換
頭像被屏蔽
講開開盒check, 我又聽過有d case, 話說有人bid了一件全新未開的貨品, 到了交收時, 客人要求cut開膠紙check ...
good886 發表於 29-6-2011 11:18 AM

賣未開封嘅野要比左$至可以check件。

事先要講明除非缺件至可以取消交收。