Toysdaily 玩具日報

[新品消息] PS3 聖鬥士星矢戰記 (UPDATED PV 4 @ p12 #173)

恭喜星矢榮獲G -Zone 2011年度最中伏大奬!

http://www.facebook.com/gzoneweekly?sk=questions
還是這句……作為掛著漫畫大作之名的遊戲來說,其實已算合格…但由於近期的漫畫大作越出越好,這星矢真是相當失聲…就CG而言,真的是一流,可惜遊戲本身的設計屬不入流之作……

視點和壽命短可說是最大缺點…作為第三世代主機的動作遊戲,連視點都被受限制,實在令玩過無雙、infamous或GTO的人側目兼O咀……加上遊戲本身受制於黃金十二宮篇,內容實在是非常不足。先不說十二宮後的,如果有誠意,廠商何不由銀河爭霸戰開始出?如果廠商由漫畫的開頭一直出至十二宮完結,相信大家會滿意很多。

先不說視點或遊戲本身,內容充實都會賺回很多分數!現在這遊戲如果技巧好一點,真的可以十二小時內爆機,跟足原著……加上現在的無限DLC地獄令無買此game的我(我問弟弟借來玩的)都覺得十分騙錢……新人物就算了(雖不合理…),但生聖衣!?真的令人大叫
小弟因此game剛做了ps3機主, 但唔識上網DL新角色, 有冇ching可以教教小弟, 謝謝
小弟因此game剛做了ps3機主, 但唔識上網DL新角色, 有冇ching可以教教小弟, 謝謝
聖鬥士shiryu 發表於 3-2-2012 12:33 PM

你首先要開一個PSN Account, 再用PS3上網,咁上到PS Store官網就見到有得賣。
回復 603# mushroom

謝解答, 咁我想問PSN Account可以在那裡開呢?
要用PS3登記定係用DESKTOP都可以呢?
再謝解答!
回復  mushroom

謝解答, 咁我想問PSN Account可以在那裡開呢?
要用PS3登記定係用DESKTOP都可以呢?
再 ...
聖鬥士shiryu 發表於 4-2-2012 01:16 PM

兩樣都得,不過desktop打字舒服D。
PS3星矢,出左英文版,$370
原來PS3 星矢,爆機一次後,可以揀十二宮其中一宮來打,唔駛一定要mission mode,每次打三宮,我依家至知。
原來PS3 星矢,爆機一次後,可以揀十二宮其中一宮來打,唔駛一定要mission mode,每次打三宮,我依家至知。
mushroom 發表於 26-3-2012 10:58 AM

未爆之前都可以, 只要你到左果一關, 果一關或之前既關就可以比你無限再挑. :(

升到唔o岩LV的攻擊力!:DD
講真一句最近入了美版...真的好好玩.....好彩美版都日文配音.....:$
講真一句最近入了美版...真的好好玩.....好彩美版都日文配音.....
darthvader77 發表於 3-4-2012 01:59 AM

咁有無英文配音?

其實我都想睇英文字幕,睇下講乜都好。
頭像被屏蔽
咁複雜?
請問有沒有簡單d??
Super_Zero 發表於 6-4-2012 08:42 AM

應該無............唔申請一個Account無辦法.......

唯一辦法係用別人的Account,DL落你部機度
想問各 ching 雙子宮去左異次元果到點打, 根本行唔到埋雙子身 :64:
想問各 ching 雙子宮去左異次元果到點打, 根本行唔到埋雙子身
bbf1125 發表於 13-4-2012 01:29 PM

都係爆第感,去到佢後面,出招