Toysdaily 玩具日報

[分享討論] DC的永恆經典之GREEN LANTERN (超多圖)

奇雲呢個post太強, 已被睇爆 :56:
如果用facebook up就唔會計bandwidth :77:
奇雲呢個post太強, 已被睇爆
如果用facebook up就唔會計bandwidth
Assassin 發表於 18-6-2011 01:32 PM

原來有呢回事? 咁係唔係已經不能復原!?
回復 62# 玩具烈士-奇雲

photobucket 每月有一定限度bandwidth, 用爆就要等下個月 :30:
回復  玩具烈士-奇雲

photobucket 每月有一定限度bandwidth, 用爆就要等下個月
Assassin 發表於 18-6-2011 04:06 PM

即係要等到下個月我唔post野先可以好番?  oh~~~
咁如果我delete咁d呢?  會唔會復原?
即係要等到下個月我唔post野先可以好番?  oh~~~
咁如果我delete咁d呢?  會唔會復原?
玩具烈士-奇雲 發表於 18-6-2011 04:24 PM

我試過, dele相係無用,可以開多個 ac up相
更新中~~~~~   已完成GREEN LANTERN  HAL JORDAN & ALAN SCOTT
要重新uplod過真係大件事!!!!
好正的POST,相部份已經睇唔到了....
不過淨文字都照食,
我都係半個綠燈FANS,無相都食得下.
好正的POST,相部份已經睇唔到了....
不過淨文字都照食,
我都係半個綠燈FANS,無相都食得下.
warxv 發表於 20-6-2011 03:49 PM

多謝支持~~~ 努力修復中!!!!   不斷更新~~
遲D會再分享埋BLACKEST NIGHT 故事及玩具
綠燈俠不可不講的應該是ZERO HOUR!!
最強,最惡的HAL!!
綠燈俠不可不講的應該是ZERO HOUR!!
最強,最惡的HAL!!
warxv 發表於 20-6-2011 04:58 PM

zero hour眨下眼已經是十幾年前既事~  真係未必人人睇過!
近年Blackest Night係DC comics其中一套叫好作品la!!!!
我也看了電影.............
經過大大介紹才知....原來是2大不同漫畫公司出的不同英雄系列......................
今年Ml很多套上=.=...DC只有綠燈啊..........

我是同朋友一起看~
我只是知多了一點故事,我朋友他完全未聽過這漫畫~

他說上半超悶................
我也明白...要交代的太多~
50年代?的漫畫.......一下子要拍成電影.....從何說起?已經很難搞了~
要刪減的話...太多又會令人看不明.........
說明太多又會悶~
用雷神同綠燈比較的話...........
感覺差不多,但綠燈主角本身是人引起的共鳴也比較大~
所以後半故事是不錯~

要真正看的話就只有等第2集~
2者第一集要說的東西太多........
令人感到悶是難免的了~
尤其對這漫畫一無所知的人~

大大的詳細介紹更令人了解故事了~
那下集希望更精彩!
:43:
我也看了電影.............
經過大大介紹才知....原來是2大不同漫畫公司出的不同英雄系列................ ...
Domeki 發表於 21-6-2011 01:49 AM

DOMEKI大大的分析很客觀~~~  我都係咁認為!
不過最重要既係你仍然無比佢悶親,很繼續去睇~~~
其實英雄戲都好死.....要有新鮮感又要精彩明白真係唔易!!!!

多謝支持~~~
回復 70# 玩具烈士-奇雲

....真係老了....
ZERO HOUR我仲保存左一套5本在家中....
thz for sharing
睇完認識深左!
不推不是人
回復 73# warxv
仲記得當年追zero hour, 仲要不停買埋其他人物既漫畫睇
諗返起, 都算dc計劃得唔錯, 由reign of supermen串連, 引申到GL. 之後發展到zero hour