Toysdaily 玩具日報

查看: 6282|回復: 26

[玩具報告] 有冇人於188,玩足一世取回訂

有冇人於188,玩足一世取回訂,到今都無通知,想點?
黑店!~~ :70:
好耐之前中過招!~之後無去佢度BUY野..
:50: 退訂都要等......... !?
約多D人同一時間去退訂,鬧爆佢
星期六組團取訂,有冇人有興趣
有興趣,不過咩時間,可能唔得閒
有冇人於188,玩足一世取回訂,到今都無通知,想點?
shwong 發表於 15-6-2011 12:20 PM

我敢肯定佢唔會主動通知你, 如果你打去都係無咩用. 我曾經取回訂金的人.
我不是在宣揚以下0既方法...只是一種分享當時點去取回有關款項

第一, 佢係怕你搞大件事....
第二, 佢蝦你有耐性等. 佢就不停拖住直到你放棄自己應有0既權利.

你應該直接踩上去叫佢回水....基本上實情係你唔講粗口佢唔知死....
之前我都好聲好氣好合作...點知個肥仔仲大聲夾惡...果次真係達著我....
我就指住個肥仔講: 我~而~家~叫~你~回~水
之後個肥婆就會插口好似軟弱d....或叫你加少少就拿貨...
呢d 情況表示佢未知死....你仍然要企硬自己立場....
我無理肥婆, 指住肥仔個頭問佢 : 你~而~家~比~定~唔x~比?
佢有少少猶豫比唔比好. 我再問佢: "洗唔洗我同你落插清場慢慢傾?"
我可以好肯定無人會幫佢地....一個肥婆,一個肥仔(弱智), 洗乜驚佢.
之後佢兩個就粒晒水, 速速磅......
我係完全最想全街坊都知佢d 衰野....講真..如果有咩所謂睇場出來...
我都直接同佢地講...."咩呀, 而家欠錢唔洗還呀" 況且佢邊會洗錢吹雞丫. 我捉到佢路啦...幾百蚊都拖人地...證明唔係正常人啦.
唔係ah ...無貨比人重唔退訂?

咩道理.......
一於係FB開個群組啦:67:
TD is so freedom, no comment and just .......................
強帖留名!!
mame169 發表於 15-6-2011 05:41 PM

如果有人利用td 的自由去抹黑某d 商店, 或商店與商店之間的抹黑那一定是不正確的做法. 現在的情況是公佈有關的資料同經驗及td 會員作為分享.  在此都要感謝td 的言論限制.  若有不實, 可作法律行動以示公證.
強帖留名!!!:71:
[點解呢位師兄會講呢番話呢,(如果有人利用td 的自由去抹黑某d 商店, 或商店與商店之間的抹黑那一定是不正確的做法),呢間舖真係唔死無用
無貨比連訂都唔肯退都真係好 X o野
[點解呢位師兄會講呢番話呢,(如果有人利用td 的自由去抹黑某d 商店, 或商店與商店之間的抹黑那一定是不正確 ...
shwong 發表於 17-6-2011 01:39 PM

其實網上流言一般會員好難分析係假消息還是真消息, 非受害者可能會以懷疑這種方式是否真實, 因為你同我都有可能係利用網路去攻擊某d 商店. 公平與否應該交由 td 版主自行決定是否可以討論, 我尊重td 的立場.
如有關黑店的消息真實, 則可為市場提供有效資訊, 為市場樹立正確的買賣方式.
不如揾消委會 , 壹周東周啦. 有單有據沒有得抵賴
喺td討論區brother都幫唔到班苦主啦.