Toysdaily 玩具日報

查看: 11518|回復: 15

[詢問] 訂購 DAMTOYS : Spade J (黑幫王國 : 黑桃J) 收到通知,仍在等消息

幾個月前同朋友及自己訂購了 DAMTOYS - Gangsters Kingdom : Spade J (黑幫王國 : 黑桃J)
我在網上已經見到很多Ching都取了貨,市面都見到有貨買.
但係我一直都未收到通知,農曆新年前叫同事待問,打電話去問,次次都唔接聽,留言又唔覆,親自去問:店舖又說:未到貨,又要等.
請問ching大家,店舖無貨,為何要收訂,收了訂又無貨比,無貨就唔好收訂啦!
等人有期望,最後無貨比.我都要向所有人解釋.
如果無貨要出聲,真係唔好叫人等.
又要下下親自去追貨,又唔通知.
訂貨要找有信譽和可靠.
開店做到咁.(真係有D激氣)
我找了幾盒,但係和我所訂的價已超出很遠,差價很大分別.
盼望朋友明白我的問題.
(有單有據)
我都見到個價差唔多升一個DOUBLE......
使唔使呀?!?:no:
終極幻想 :
炒起左 就唔派貨,keep住d貨搵第二d途徑賣
知唔知邊間{:1_224:}
有一倍呀 crazy{:1_225:}
賺多左 $, 但賠了商譽...
師兄,為咗大圍福利,呢啲黑店…開名啦!
唔開名都暗示下個位置啦:78:
回復 2# fishmomo321
就係這樣,而勞氣.
我訂之前,同朋友講了訂價,而家沒有貨給他,
朋友在外國e記上已經比人扣了分.
他說:我沒有貨寄比佢,
而家價格相差很遠.
外國佬話給他的評分很低.
回復 3# graffitihim
店舖如果派了貨,將自己的貨炒起,唔緊要.
因為我是訂貨,炒幾高都得,但係用了客戶訂的貨就出現問題.
( cHING ) x旺二樓。
訂貨小心d。
這個經歷一次就夠。
不會下一次。
如果在我訂貨之前,店舖講明沒有咁多貨,我就訂少d,又或者去第二間到訂。
回復 4# Roddan
認同。認同。做生意最重要就係ching所講的兩個字(商譽)
回復 5# 10H
Brother : 我相信自己都係黑仔,因CATCAT大師都說:已經取了貨。
但係偏偏我仍未派足,我唔夠膽講是不是(黑店)。
但係今次對我來講,真係影響很大,我訂了很多,要給貨朋友及寄出。
到今天仍未收到通知有貨,但係店舖仍說:要等,有貨就通知,這樣要等多久。
又沒有最後日期。
回復 6# neoneo
旺X X旺2/F,轉角位細細間。
訂貨在12月,2+都3月啦!
想點?真係想知道答案。
我想退訂,朋友應承我,代我取。
ching 訂左幾多隻?????{:1_215:}
回復 12# kkkso04010
Bro,訂了幾多隻唔係重點,訂左就係訂左,都要比貨客,無理由訂了貨無貨比.
相反,你訂了貨,無貨比都係一樣.
因我唔想各ching & Bro,得到我同樣的經歷.
相信大家都明白.
師兄,都明白你講咩!
算啦!大家都知道這間店做事的手法.(這間店在先X時,我都有訂,一年推下又一年).
祝你訂貨小心D.
師兄,唔知你係咪講緊阿joe呢間,我早排都中過超,大陸翻件頭當韓仔貨賣8舊。
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... ;extra=&page=11

黑桃我好肯定派晒貨好耐,我都攞左2個月,第2隻都就黎出,佢攞明唔俾貨你,你快d去收番d訂