Toysdaily 玩具日報

查看: 4604|回復: 25

[分享討論] 超大12"figure配件

近排HT出的一些figures,都跟個超大的配件,你鍾意嗎?
NO   
I never display  it
No space in home
要視乎0個件配件0既重要性同代表性
我覺得船長0既掌舵確有點晴作用
超人0個件則可有可無  我情願無配件  平一舊
我覺得有嗰D配件會好玩D, 但有時真係太大,只可奈唔奈攞出嚟玩下,大多時都只係放係盒。
反而想出多D布景版, 起碼易收藏。

超人個件水晶嚴格來講係backdrop嚟,其實用盒背印幅相都得啦!之前異形都係咁做啦,家陣真係大而無當又阻定,如果好似John Connor或者Mk VI企得上去就唔同..
(我相信一舊水晶膠唔會俾到我有SWAROVSKI個種FEEL)
我冇其他CHING咁有心機影相,
通常買完返黎玩過一次D配件之後都係放埋一邊唔用,
其實好多配件對我都冇用...
好似WESKER我只係要個人同把鎗...
JILL都係...IRON MAN一對手就夠...
好多配件都係得個擺字
Jack 響第四集有渣過船舵咩:(
超人個件水晶嚴格來講係backdrop嚟,其實用盒背印幅相都得啦!之前異形都係咁做啦,家陣真係大而無當 ...
wiswis 發表於 15-6-2011 10:40 AM

我同意大大嘅講法,超人嗰舊藍水晶膠真係大而無當~掠水之作!但諗深一層,莫非HT想打入外國市場,因為啲鬼佬儲嘢鍾意多啲accessories嗎!
武器同手可以多~

地台就真係唔洗大~因為冇位放~
我覺得大配件留返DX出會好D
跟本就係出多少少配件,然後賣貴幾舊!!:blame:
其實每款figure有佢專有stand我覺得ok!好似P仔同T600面罩ver.  細細個又好睇..
福伯大舊石...真係ng知做乜春.....jack果個...地座好似太大啦..不過個船舵都叫有d用
superman果個只feel到HT係hea舊大膠野出來掠水!!!!!!!!!!!!!  

最慘係多一舊 HT就收多你幾舊!
no thanks, 唔係錢既問題, 係冇位 :52:

都鐘意的,,,但hk 地,,真係冇位display,,,,,,,,,,唉..........
:56:

因為事實上,有的大型配件, display 會好睇好多~~~~~~~~~
超大的配件冇問题,有利用價值先得架!!