Toysdaily 玩具日報

查看: 16057|回復: 93

[玩具報告] 我的真三一 及 玩後感想 (另幫有一版友貼QC問題)

今晚終於有時間玩~ 簡簡單單~ 先講缺點

1. 上色問題(已經有版友影過) 我果隻都有少少
2. 對wing問題(有版友提出左右有高低差)我都係咁
佢係用六角型既柱放入果洞到~ 但左右不平衡~
所以發生高低問題~ 但我忘了拍照~ 遲D補返
3.  我覺得對腳好難企得搵~ 一定要用架
4. 尼個QC真係令我好反感

唔好以為係我太大力整灣左

根本做既時候已經有問題~ 咁都要俾客~ 你話係米抵打:blame:

基本上我唔係一個太高要求既人~ 以上問題我都可以接受到~只不過QC方面希望下次可以做好少少
對wing我就冇斷~ 但高低我仲諗緊有咩解救方法
仲有佢關節係用膠做的~咁日子耐左~會唔會脆脆玩自爆~ 尼個真係未知數

我諗成隻最好QC就係一號機

我部傻瓜機要有陽光先叫影得靚少少~~~~請大家見諒~~我有時間再影過~

而家太晚la~ 要訓覺~ 聽日先再談論尼隻三一~ 真係好好玩:DD

幫iannt2011 大大貼他的QC問題

真係慘, 係個配件 一號機反而叫最好
佢企得好辛苦……$$$$$$$!!!
我個隻反而係隻飛機仔QC唔係咁好,
可以唔駛用架企得穩
對亦6角型個個位我都有好少的高低差....
所以係睇你彩數
企就一定企得穩, 對腳甘多關節, 可動性好高, 冇理由企唔穩.
翼都係有少少高低差.
個頭要讚一讚, 雙關節, 超可動.
整體QC睇怕係EX最差既一隻, 輸埋比ES.
可能我太好彩
企得穩, 成隻野QC  好好
對翼7月換隻新再睇睇先
哈哈~  睇黎個wing~ 好多都有高低問題~

等我再試下唔用架企先~:oh:
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
:71::71::71::71:
你隻好正! 無咩問題, 隻腳你屈下啦,應該企得穩
Strawberry 發表於 13-6-2011 10:37 AM

等我再試下先~:)
其實佢可以企得好穏:71:, 不過因為佢真係太重, 所以擺post時要注重平衡, 就好似人都要平衡先可以企穏, 仲有就係佢真係好重, 合金腳令佢唔可以提腿或side kick....:36:

QC我都覺可以再好, 等可能要再等多一年...:30:.我自己就叫滿意, 除左隻翼爛左...:56:
呢隻野既qc有d師兄話好好, 有d話好差
生產過程中好似換過廠, 會唔會舊廠勉強過度qc個d都推埋出市場:(
我個隻反而係隻飛機仔QC唔係咁好,
可以唔駛用架企得穩
對亦6角型個個位我都有好少的高低差....
所以係睇 ...
kenneth35 發表於 13-6-2011 07:33 AM

如C兄所講,呢隻毒物或多或少都有啲defects, 但overall嚟講都好型好好玩,原先都以爲自己隻真三一好”正”,但細心全body睇,都有少少其他TD大大指出嘅問題,我諗攞呢隻嘢嘅好�差,都可以成爲自身Good Luck 或 Bad Luck 嘅指標!
1. 上色問題(已經有版友影過) 我果隻都有少少
2. 對wing問題(有版友提出左右有高低差)我都係咁
佢係用六角型既柱放入果洞到~ 但左右不平衡~
所以發生高低問題~ 但我忘了拍照~ 遲D補返
3.  我覺得對腳好難企得搵~ 一定要用架
逆天原罪 發表於 13-6-2011 02:14 AM

贊同你說的
一些小小的上色問題難免,還可以接受
但飛翼高低不均、重要的關節用塑膠、軟腳等問題
實在頗讓人不滿:53: