Toysdaily 玩具日報

[新品消息] shf shadow moon -price 10/6

向炒價say no
之前新電又係咁
個個唔買而家個價咪正常番d
無奸不成商
我企硬唔買
不死鳥 發表於 11-6-2011 12:06 AM

good!! dont buy! just browse TD is a good idea:71: For me it's must:43:
很多時捱炒價的原因都是系列化的怨念. 當其中一款因某些原因(價錢或限定)買不到時, 才會想想是不是真的那麼需要. 當行出第一步放棄, 原來發覺會輕鬆很多. shf 己是我現時為一算做追的系列了, 但我的讓步也快到極限(極有可能是下月的龍騎), 這樣以後可以慳多d錢去吓旅行及進修. 也不用花時間在網上看情報了. 我相信物極必反. 只是未到那時候而矣.
回復 65# hondacl7

只少我6月10日早上都見到亞美亞美有貨
回復 65# hondacl7

只少我6月10日早上都見到亞美亞美有貨, haha, 而家可能要去淘寶喇
甘貴點買呀!!!!!!!!
熟舖長期買開,$2世能入手:78:
其實唔使去咁遠啦...頭先係笑慢最低個層都唔使三魚,仲OK多貨...
巴武藏 發表於 10-6-2011 11:47 PM

師兄,29X都不能接受啦....
我諗褔X可能真係鋪租度佔到優勢
但人地做到25X, 出面做29X. 個差距好難唔令人相信係炒價
好貴呀!~~~~~ 好似有D唔值.. :67:

師兄,29X都不能接受啦....
我諗褔X可能真係鋪租度佔到優勢
但人地做到25X, 出面做29X. 個差距好難唔 ...
nok031059 發表於 11-6-2011 09:26 AM
熟舖長期買開,$2世能入手
呂品器 發表於 11-6-2011 09:09 AM

where :shy:

some shops' pre-order price was 25x, I found it too high & decided not to place deposit.  And now it's way more expensive... :49:

Up till now I still think 2.5 fish for pre-order is not reasonable enough.  I'll simply wait for reproduction then.
貴幾廿蚊算係乜~?  搭程車都冇左啦~

但人應要遠視一點,需明白"炒風不可長"~! 作為消費者的信念是要團結~!

所以大家要忍忍手,一於學同好話齋,一見炒價,就『拿上手睇都費事!』
講得好呀...........唔買
聽人說今次不是正常版? 正常同不是正常版,會有什麼分別?
聽人說今次不是正常版? 正常同不是正常版,會有什麼分別?
傑仔''KIT 發表於 11-6-2011 17:23

呢批貨唔係正常價 :75:
呢批貨唔係正常價
Daredaddy 發表於 11-6-2011 05:49 PM

哦,原來是價錢...
唔該晒
貴幾廿蚊算係乜~?  搭程車都冇左啦~

但人應要遠視一點,需明白"炒風不可長"~! 作為消費者的信念是要團結 ...
人仔貓 發表於 11-6-2011 03:16 PM

冇錯~我地要團結:71: