Toysdaily 玩具日報

[新品消息] shf shadow moon -price 10/6

嘩!二百尾三百頭嘅玩具啫,大家唔駛嗌到口紅耳熱嗎!啱價就買,嫌貴嘅就守吓先,免傷和氣啦!
回復 208# redfish

貨批價是建議價的75折這情況其實是在"特價"可能太陽都無錯,$30X LESS 10% =$27X
因為特價貨利潤低所以只可 75折比百貨,可能各大大會唔明點解訂個唔用的正價,其實用途係.......分類,另外可看百貨的價錢貼是否紅色,紅色就係特價!:64:(只是個人推測,錯可指正)
嘩!二百尾三百頭嘅玩具啫,大家唔駛嗌到口紅耳熱嗎!啱價就買,嫌貴嘅就守&#2152 ...
buzz 發表於 17-6-2011 10:34 AM

絕對認同,自己好鍾意
回復  redfish

貨批價是建議價的75折這情況其實是在"特價"可能太陽都無錯,$30X LESS 10% =$27X
因為特 ...
samuellam 發表於 17-6-2011 11:04 AM

紅色應該是指正價貨品(特價日都冇折扣的貨品)

TAMASHII貨批價真係得建議價75折左右, 去TOYC睇下, 再問下你D客戶就知.

其實上年ROBOT魂建議價仲係批價150%, 當時係瑞記唯一抵賣貨,  但自從今年大幅加價後, 批價都改為建議價75折左右

瑞記咁做法, 可能只是唔想畀大戶太多折扣, 加完批價先再減畀大戶, 表面上平左, 實際上就:he:

回復 214# redfish

“紅色應該是指正價貨品(特價日都冇折扣的貨品)”這說對了50﹪,紅色是已經特價的貨品所以特價日都再冇折扣:shy: 綠色係正常價,所以特價日可有折扣!而瑞記的做法我就不便多說!LESS 25﹪這做法其實間間批發都有用緊,通常我地叫“一出做特價”:shy:這種貨個正價係得個名....