Toysdaily 玩具日報

[新品消息] shf shadow moon -price 10/6

280有找, 不過應該已SOLD OUT
redfish 發表於 14-6-2011 02:53 PM

唔係真架吓化? 吉吉今次仲平過街舖,激死人啦!
等頑貨OR亞版..........:74:
回復 167# 00_GUNDAM

請問什麼是亞版? 和行貨有什麼分別?:?
等頑貨OR亞版..........
00_GUNDAM 發表於 14-6-2011 04:58 PM

睇下日本AMAZON, 頑貨機會微
之前入都係@%X :53:
其實比較有良心的玩具代理, 好似孩之寶咁, 建議價會是批價的150%, 咁就算做7折, 街鋪都唔會蝕.

但瑞記比較"進取", TAMASHII貨批價只是建議價的75折,去百貨睇下D建議價再計下就知, 其實市面大部份BANDAI TAMASHII貨都係貼住甚至低過瑞記批價賣.

難得有件貨貴過建議價都有人BUY, 在商言商, 無理由有錢唔賺.

呢件影月, 其實我都覺得街價貴, 所以我選擇唔BUYredfish 發表於 14-6-2011 03:14 PM

即係話如果影月YEN換算HK$之後約309, 批發價就係231, 店賣3XX. 食水都算深, 不過如CHING說, 有人接貨自然貴. 求過於供, 囤積居奇, 呢D咪叫炒賣囉, 值唔值咁解o者. 眼見隻 BALCK同RX都上到26X~28X, 我會覺得要忍下囉.
幾日就已經去到3魚半......
其實炒到咁高真係有人買咩?
香港的行貨一向都係平過日本訂價,因為貨源都係來自大陸....lee個其實真係common sense,用日元定價作準, ...
ro仔 發表於 14-6-2011 12:18 AM

shf 的RX .... i just saw a fat uncle buying 12 boxes in Out's Point earlier this evening...  the shop he visited was also renowned for pre-ordering limited items.
頭先出去睇。。WA 貴到SHORT, 比多一百買SKULL CRYSTAL好過:70:
yugi 發表於 15-6-2011 12:50 PM

太陽報:( , 唔夠稿老作都CHECK清楚先, 代理建議價是二佰八有找, 不是30X
太陽報 , 唔夠稿老作都CHECK清楚先, 代理建議價是二佰八有找, 不是30X
redfish 發表於 15-6-2011 12:54 PM

可能佢就咁計日元匯率3200 x 0.96 咁就話建議價啦............
yugi 發表於 15-6-2011 12:50

『全身的銀色塗裝』我就唔係咁滿意喇,塗料著色較暗啞,淨係同盒背示範相片比都差一截....

另外其實複眼製作都頗粗疏,由菱形改為圓點,密度又低;加上內層是平面不是弧形,導致可視角度偏低...隨時盒蛋都好過佢....
『全身的銀色塗裝』我就唔係咁滿意喇,塗料著色較暗啞,淨係同盒背示範相片比都差一截....

另外其實複 ...
人仔貓 發表於 15-6-2011 02:26 PM

近期的新電王都係用貼紙去重現複眼效果
令人有點擔心 SHF 複眼會每況愈下...............
近期的新電王都係用貼紙去重現複眼效果
令人有點擔心 SHF 複眼會每況愈下...............
玩具 發表於 15-6-2011 03:29 PM

唔好買就冇問題啦~