Toysdaily 玩具日報

查看: 3262|回復: 23

[分享討論] 希望HT出有多D表情既頭雕

最近突然間覺得如果HT想再進多一步,真係好需要努力繼續去爭取出到有表情既頭雕,因為HT既頭雕就算而家叫做像真度幾高,但係一隻二隻都係木木獨獨無表情,擺埋一齊睇真係好有兵馬俑Feel,正所謂有其形而欠其神韻也。亦浪費一班韓國高手既技術未能充份地展示實力。

試想想,如果每一隻Figure都有配合其性格既表情付送替換,擺起姿勢後真係幾可亂真,仲好過去蠟像館睇果D吾太似又動作生硬既公仔啦。

我明白到出有表情在版權上困難很大,但係請H先生多加努力爭取,如果可以順利解決此問題,對玩家,對HT都肯定係好大既相贏局面。
支持!甘様當然係最好!但雕多個樣又會貴d wo
支持!甘様當然係最好!但雕多個樣又會貴d wo
ronzero 發表於 2-6-2011 01:13 AM

少D特大道具,轉做表情頭雕條數都響返度啦
好想會有嬲樣Thor:63:
回復 4# 歐比旺.肯諾比

十分贊成樓主講法!!
雷神就係因為個樣太呆所以先冇入到....如個有個怒吼樣既話即刻後追番....
大大所指的是否如FIGMA般可換表情臉,如 1/6 也是這樣,當然好啦,但實情是HT 只是出角色人物已夠做,犯不著出什麼表情樣供我們玩家替換。而且市場...好聽的是一枝獨秀,難聽是市場壟斷,都只怪FIGURE同業能力不足,又或讚 HT 強,所以我們只有希望。
頭像被屏蔽
唔明點解有表情的牌權會難批?
有多D表情當然好啦∼支持∼:66:
出胡杏兒咪一定有表情LOR:DD
頭像被屏蔽
胡杏兒咪一定有表情? 吾明
而且可能胡杏兒吾批HT
WACOM 發表於 2-6-2011 08:31 AM

係咪好肉緊呢
頭像被屏蔽
回復 13# WACOM

hahahah!! 多D表情一定支持,不過我相信頭雕會比較難批 ,和真的如“O暈”大大所言,不要超大的地台了,一個地台的空間,可以放三隻figures,以香港的居往空間,真係冇位擺了!!我情願HT唔做超大的地台,買平D比我哋仲好!!
頭像被屏蔽