Toysdaily 玩具日報

查看: 40911|回復: 103

[改造交流] Medicom 影月 大工程 之 殘月 ( 加教學 和 完成圖 及 斷臂原因)

可惡的medicom ,我放係櫃,都可以自動斷左兩隻手,左手,右手都 斷了........
:50:

把心一橫,要買材料同諗解決方法

Nake 2 301 body  及 強力風筒一個

教學

1.除左對手,對腳d甲先,最易做,無難度
2.成隻影月,最難係除胸甲,同變身腰帶,

2a. 變手腰帶:要用風筒"猛熱風",吹到變軟(3-5min),做腰間中間拉下,左右左右左右,拉下吹下,拉下吹下,應該10min ok
2b. 胸甲:如果好似我咁,左右手斷哂,唔好以為會好易,一樣難拉出,因為胸甲黑色部色,好堅硬,一定要吹到好軟,再左右拉上,15 min內 ko
完成後,拆哂了(如圖)

d件咁多,係唔係雀仔廠個隻8"影月黎架:p

正當我拆哂後,滿心歡喜,組合先係最難

首先,要整到佢同原本一樣高,同比例

著衫前,可以加粗大腿,腰,之類(我自己用沙布捲住佢,再用膠紙貼實)

加粗後,跟住就緊係著衫啦 ( 對手唔駛理,我做下樣者)

跟住

次序如下:

1.腰帶
2.硬膠黑色底褲
3.胸甲
4.手,腳,最尾先頭

我條腰有加粗,成條腰帶可以fit 哂,無空位( 記住,放入腰帶,要記住正確方向,搞多次就無謂啦)

再著埋

2. 硬膠黑色底褲

之後又到3. 胸甲

胸甲,今次,一樣,要吹到超軟,一對手入先穿出兩邊,再要加熱腰間,再慢慢左右左右拉下

跟住

4. 大腿,手腳,超易

PS:膝頭哥個兩塊野,我建議用雙面膠紙算,不要用aa 膠,否則會癡死衫同body 關節,當然你用自膠槳都可以:34:

最後用黑色高達筆

幫肉色個位(腳碗位),上上色,display 就唔會見到肉色啦

完成圖,已加粗腰,胸,大腿

改完後,無蟹手,無咁瘦,大隻左......順眼過原裝 body.............

下一集 換 body 系列,係Black :26:

後記:

如果有人同你講,佢收你幾舊水幫你整,你真係要認真諗下,當破財消災

唔好講時間,心機先,整完,我十隻手指都痛,指甲更痛......食左都補唔返

我要休息幾日:68:

多謝哂,之前有份提供意見既大大

排名不分先後:白羊座_穆,Shiine 同 其他大大

------------------------------------------------------------------------------

終極完成圖

斷臂原因:

影月尋晚報夢我知,我發夢影低既.......:66:

影月:邊個整低我

Ironman : is me

Decade :幫我的起佢,斬開佢十碌八碌

上次喺皆旺見人換到爆粗話好Q難換body....
上次喺皆旺見人換到爆粗話好Q難換body....
base 發表於 1-6-2011 02:20

已經拆好哂了
:64:
預祝大大的影月手術成功!!:71:
:66:
預祝大大的影月手術成功!!
base 發表於 1-6-2011 02:28

而家影緊相
同隻"蟹" 搏鬥左 15 分鐘,終於 ko 哂,解哂骨,可以埋去整熟佢

係差在,用Nake 2 後,會變成點~~~~~

呢排唔少兄弟爛影月,大大可以做個換body教學post!!
呢排唔少兄弟爛影月,大大可以做個換body教學post!!
base 發表於 1-6-2011 02:52

已經慢慢影緊相,希望幫到有需要既大大:35:
頭像被屏蔽
大大,你仲敢買翻佢出個d薯片body, 轉頭一定又爛過喎你唔怕白廢工夫咩, 換一次件衫同d軟甲好傷個喎, 我誠 ...
行街精 發表於 1-6-2011 03:46

完成了~~~~~全身相:73:
回復 10# 布魯士

變左腰長.....
恭喜大大! 我只next 1都系用呢個body換~
回復  布魯士

變左腰長.....
neo.L 發表於 1-6-2011 04:55

實物其實同原版高度一樣,係我心急share 未拉反個胸甲落黎者:35:
靚仔晒. 辛苦係有價值~ 仲有新呢款素體D膠料應該無咁脆了
1 question.  Shadow Moon using 301 Kai Naked 2 instead of Massive 2?  :)

Cause Naked 2 is more slim than Massive 2.