Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 請教 : 觀景器的幻彩效果

(借圖)
請問是貼紙嗎 ? 那裡可找到? 甚麼價錢....有勞指點迷津:64:
聽講有呢種金屬光澤嘅膠帶 (好似膠紙咁一卷卷細嘅), 不過唔太清楚香港有冇

最衰油麻地中X文具仲未裝修好, 唔係會推薦大大去搵搵, 至於美術用品店有冇就唔清楚啦 :80:
我今日打過電話去"中南"
佢話6月1日開業~~
WalkerMachine兄你可以去那裡找一下
(你圖的那效果是用貼紙造的)
(聽友人說"中南"有類似物品出售)

WalkerMachine我早兩日係觀塘撞見你
想同你SAY個HI時 你已高速移走了
(你裝左GN爐嗎???行動咁快既!!)

此乃「彩光貼」(Aurora Film)... 小櫻都用過...

效果如下:

有小小透明... 如貼上去嘅表面係黑色嘅時候就會係綠色... 白色嘅話會出紅色... 會有些少幻彩效果...

去一啲賣模型改造工具物料嘅鋪頭可以搵到... 記得廣華街果樹有間賣過但唔知依家間嘢仲响唔响樹...

版主大人大可以上「香講毛形聯萌」啲店舖睇下...

小櫻上
謝狼大同小櫻大詳盡資料! :64:
唔該哂各位大大,小弟會盡快將成品呈上:shy:
(白狼兄,俾你見識到我嘅麻甩水上飄tim:DD)
謝狼大同小櫻大詳盡資料!:64:
貼出來個效果真係好好呀:71:
真係好正! 唔知用黎 tint 車玻璃果D得唔得?
Thanks for posting this, this is so cool~! :handshake: