Toysdaily 玩具日報

[活動展覽] 香港玩具節返來了,你會唔會去?

頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
講真! 啲人係有自己言論自由,佢哋踩無問題啊! 有人話好有人話唔好!
如果間店係睇完TD先決定就真可笑! 九展要大半年前預訂,又要俾訂,因為一佰幾十人攤訂!?
而且都唔係全部都惡性攻擊! 都有人話好!
"包容" 哩啲大陸先做,有問題係大家正常討論。
包容左,問題不斷重覆,對大家更無益啦!
見到話取消之後, 小弟爬返個post逐頁睇

其實到話取消之前都唔係真係好多大大批評, 最多都係一半話去一半話唔去咋喎
叫人唔好批評,又唔諗下自己點解會比人批評。

又唔諗下點解日本d玩具展又唔見比呢度d巴打批評。

好似政府咁。
記得初初買番玩番玩具既時候..是98年...那時太古城好似每2個星期六就有一次玩具散貨主要賣d古董玩具..果時都 ...
老文 發表於 10-6-2011 11:26 AM

當年康怡廣場果個係 toxzxxe 老細搞, 搬左上CB 16/F 之後就冇搞, 其實我覺得最好都係果陣時, 上左樓反而慢慢開始貴又冇o野睇, 當然有可能係d野唔o岩我.
回復 113# ledmirage3100

上左樓....最慘係果道有D恐怖,有時淨係得D冷氣機聲..同埋好似有陣味:35:

回復 114# 老文
對~是x横行;而並非x街16/f!!!

我涊識一個玩具店老板佢今次都有租抬參加[玩具節];而且租金也付了,據他所知訢我今次[玩具節]並沒有打萛停辦,只不過原本租借可容纳60張抬的地下展覽廳,則改為樓上容纳更多100張抬的大型展覽廳!!!
怎樣也好;沒有取消就最好!大家熱烈參與,之後才作[賽後批評和檢討],這樣对双方(玩家們&主辦單位)都均有益處和公平嘛!!!
叫大家熱烈參與,之後才作賽後批評和檢討........:47:....衰D講.....咁樣最大得益者會系邊個?
之後有人過左海就神仙啦......:66:

不如話..... 無取消到, 想去或未過的就去下, 去過唔想去就不用再攻擊這個"玩具日"
回復  老文
對~是x横行;而並非x街16/f!!!

我涊識一個玩具店老板佢今次都有租抬參加[玩具節];而且 ...
G-man 發表於 13-6-2011 05:03 PM

即係又搞? 但見之前dokho大大貼果個link 入面仲係話取消, 而家d資訊有d混亂:(
頭像被屏蔽
我去過一次,景然賣老反……
如果真係如期展覽都係好事, 有時間都可以諗下去行下. 不過講真, 始終同書展/ 動漫展唔同, 佢地2個show, 我可以入去hea, 打書釘, 睇下cosplay, 表演. 如果俾錢入場只為買野就不太吸引了 (對我來說)
而且都唔係全部都惡性攻擊! 都有人話好!
"包容" 哩啲大陸先做,有問題係大家正常討論。
包容左,問 ...
kimkim 發表於 13-6-2011 09:11 AM

我嘅答案都係唔會去呢個玩具日,因為去咗幾年都係見到商舖買死貨居多,就算偶爾有日本玩具商參展,都只係擺放展品,都無會場版或特別版買,有咩好去?不過我想向C兄指出,”包容”係一種美德,大陸根本無呢樣嘢,佢有嘅係要人人喺極權下屈服,你講嘢咩佢阻止你;你反抗咩佢禁錮你,你發表咩佢刪除你,呢啲至係阿爺所爲!然而一個社會當真需要包容嘅,就算一個家庭都是必要啦,否則每人只會堅持自己一套,動不動就好似社X聯大聲疾呼,聲西力竭甚至以暴力方式去爭取自己認為啱嘅嘢,咁整個世界都變得天下大亂,永無寧日嘞!