Toysdaily 玩具日報

[活動展覽] 香港玩具節返來了,你會唔會去?

恭喜哂各位

睇到fb流傳話已經取消
lowbcousin 發表於 9-6-2011 01:48 PM

有些人一點點誠意都不肯拿出來搞好個活動
能反過來怪責人家不支持嗎 ?
其實買唔買到野,都唔可以只怪主辦單位,都要睇每位大大有玩開邊範同有幾濶。我每年都買到野,尋寶對我來講係一種樂趣。不過如果有人只係希望買到平既新貨,就可能會失望。。。
恭喜哂各位

睇到fb流傳話已經取消
lowbcousin 發表於 9-6-2011 01:48 PM

too bad, i want to support tim
每年主辦單位收玩具店錢擺攤位先賺一筆 , 另外又收買家入場費 , 兩邊發財多美妙 ....而入場費就一年貴過一年.....我決定支持...取消:73:
講真....取消左對大家有咩好處....覺得入場貴冇野買咪唔去囉...
潑冷水又有咩用...仲要係度學人係度抱不平...係咪以後都唔搞就最好...
貨品款式 & 價錢 ...如果同街價冇咩大分別....

又冇限定品 ..... 咁去嚟做乜??

我去過 , 大部份都係街舖『散死貨』用....... 唉!!

冇嘢買都唔緊要 , 至少要有好多超限定品 display ...咁先會去
X2
deepz 發表於 22-5-2011 01:17 PM

x3 ! d野貴到...  :53:
頭像被屏蔽
真係好似無咗:50:
very骨!!!:x:x:x
參展玩具店商要向主辦單位俾租,自然成本高左,買新貨唔比出面玩具店平,甚至貴過出面,帶仔女去既小朋友唔會買過氣玩具(死貨),買舊野尋寶唔及行玩具店及上網搵方便,就算買唔到心頭好,又冇D絕版產品供欣賞/懷舊或未推出的產品讓我們先睹為快,又冇D(o靚)模俾D龍友影吓相,地方隔涉,仲要俾入埸費,除左"未去過"之外我真係搵唔到想去既理由,,有冇大大有其他既意見討論吓!!
玩具節真係..
一個字...唉
二個字...唉唉
三個字...收皮吧...
真係唔搞好過搞....滿心歡喜去....冇mood 冇feel 走....死貨場一個....普通野同街同步......沒什麼特別。
頭像被屏蔽
响香港搞嘅所謂「玩具節」... 小櫻未去過...

但從聽聞返嚟... 好大程度只係賣物會/散貨場...

而小櫻心目中嘅玩具節/展/日... 起碼有新產品發布會... 新產品展示/試玩... 會場限定產品... 又或者新產品優先預訂/售... 再或者二手玩具交易場... 絕版玩具展覽... 之類... 咁先至有去嘅價值... 如果入到去都係賣埋啲出面通街通巷都有仲平過佢嘅嘢... 咁做乜要山長水遠入去迫呢?...

所以... 香港啲乜鬼動漫遊戲節... AGS... 書展... 真係無展覽交流嘅感覺... 反而早排嘅C3就真係唔錯喇... 起碼真係叫做有嘢睇嘛...

小櫻上
我o係FB收到個訊息之後成個人謝左…
等左就快成2年,終於等到,點知d人又彈呢樣彈果樣…
你地唔鍾 ...
dokho 發表於 10-6-2011 10:19 AM

咁事實上係搞得唔好ma,如果下下唔滿意就唔准去/做咁呢個世界就唔會有投訴/意見部門:44: