Toysdaily 玩具日報

查看: 6602|回復: 35

[其他] 唔係係咪得我唔知,原來MARK V已經冇得訂......

唔係係咪得我唔知,頭先去拎雷郎,發現原來MARK V已經冇得訂.....
但係問D售貨哥仔又話9月先有,即係好大可能係訂爆左......
haha....第一次額滿...
一定額滿啦!c9又買幾隻,我訂果陣排我前面D人個個四五入,你話唔訂曬就奇啦
頭像被屏蔽
宜家愈黎愈多唔係真正需要件玩具既人都去訂, 而且訂既數量都唔少... 真係好可悲
回復 5# ilovetoys

點解可悲?而且何謂真正需要呢?玩具都唔係必須品!:(反而唔明點解要憎人地用自己錢呢?仲要覺可悲?唉!奇奇奇!有需要嗎?
回復  ilovetoys

點解可悲?而且何謂真正需要呢?玩具都唔係必須品!反而唔明點解要憎人地用自己錢呢? ...
samuellam 發表於 20-5-2011 07:48 PM

我意係可悲在d 人買完用黎炒, 令到真係想要既人無得用正價買自己想要既野啫...

我表達自己意見啫, 無心得罪
有心想收佢就真係要一早訂吧, 對不對?

回復 7# ilovetoys
我都係無心得罪同針對,不過是否買完用黎炒(賣)其實有何問題?HT野人人可訂,要炒都係出完先得(而且都有風險),要高追都係因為無訂,“想要既人無得用正價買”係因為自己無去訂!訂多D留番升了再放都只係佢個人投資,只是現在TD好多人當賣玩具等如炒,真係唔明!:?入貨賣野就係炒?即係所有零售都係炒?
頭像被屏蔽
回復 7# ilovetoys

HT 依家出得快且密,佢地炒得幾多隻?
而且呢D港式炒風唔會keep到好耐,一窩蜂玩殘晒,過一排之後就會回落,
以前炒卡,炒波鞋,炒麥記玩具,炒幾米product,有邊次唔係咁,個pattern 一模一樣。

玩家會一早訂,大陸客自己識走落黎訂,真係會有咁多後追玩家接炒貨?
btw, 一直玩開嘅玩家唔會買唔到嘅,但係要捱HT漲價同要密切留意住行程,
我主觀願望呢個風氣快D爆煲。。。

回復 10# Strawberry

不過“打尖或聘用排隊黨”的都唔一定係炒家,只係個人有無品!玩家都可打尖或聘用排隊黨!:58:無品玩家多的是!當然好玩家都有好多,不過玩家同時係炒家就仲多!你話點分?

聘用排隊黨其實無問題,你點知佢係自己定收錢幫人排?最緊要有品,唔好打尖就得!:58:大把人係幫人排,只係收錢定幫朋友女友的分別!
聘用排隊黨其實無問題,你點知佢係自己定收錢幫人排?最緊要有品,唔好打尖就得!大把人係幫人排,只係 ...
samuellam 發表於 20-5-2011 09:12 PM

收錢排隊既人有品?我見識真係少,冇見過.....
一個金毛收到風叫多5個金毛黎,呢次我插你,下次你插我,勁合群.....
頭像被屏蔽