Toysdaily 玩具日報

查看: 5318|回復: 23

[分享討論] Black Widow 膠衫老化/脫皮/橙皮紋 討論區(有相片)

有玩家發現,black widow 膠衫有問題,不知是出廠已是這樣,還是長期擺pose出現摺痕,最壞的情況就是膠衫已老化!

Pat pat位有摺痕,膠皮質地和下圖胸前有不同

胸前質地平滑,沒上圖那麼粗糙

是否各大大所說的橙皮紋?

上下身衣服質地不同,是否下身pat pat 長期撐大所至?

大家可post 圖分享
mine one is worst then u....

師兄,放心喎,HT好公平的!唔係淨係你件貨係咁,好多人的BW都有呢d現象,d假皮要長期保持完美是無可能的!比起hold住十盒八盒州長、BW又散唔去d貨的炒家,已是好好彩!起碼有玩過!
呢隻應該係因為玩先有紋, 我就咁企係到冇咩問題wor :61:
師兄,放心喎,HT好公平的!唔係淨係你件貨係咁,好多人的BW都有呢d現象,d假皮要長期保持完美是無可能的!比起hold住十盒八盒州長、BW又散唔去d貨的炒家,已是好好彩!起碼有玩過!
solarlord2001 發表於 14-5-2011 01:09 PM

吓,乜連州長都出事?
呢隻應該係因為玩先有紋, 我就咁企係到冇咩問題wor

師兄小心,我個隻就係企係度,有一晚企不好,跌低咗,第二朝發現就變成咁
回復 6# tsangckl

:50:
正常現象:38:
會有解決方法ma?

Black Widow 黑寡婦(一種黑蜘蛛):58:
這種布料只要用力拉幾下就會有紋,因拉力會將布料底和分開!:26:
就算你從來沒有拿出來玩過,表面的膠料也會因時間而氧化溶掉!:80:
日本兩隻M字頭牌子(Marmit & Medicom)的Figure已有前科!:42:
我家有幾十盒哩D垃圾,有D完全無開盒,
在外面睇入盒內已經見到溶到一塊塊,慘不忍睹!:63:
都唔知點解重用這種布料!:80:
這種布料只要用力拉幾下就會有紋,因拉力會將布料底和分開!
就算你從來沒有拿出來玩過,表面的膠料也 ...
cc9394 發表於 14-5-2011 11:00 PM

then can be prove that.... it is not...布...... it is 膠....膠..............................:72:
:75: 我就好彩無事發生,我都係齋放係櫃內
:75: 我就好彩無事發生,我都係齋放係櫃內
:59:這種布料只要用力拉幾下就會有紋,因拉力會將布料底和分開!
就算你從來沒有拿出來玩過,表面的膠料也會因時間而氧化溶掉!
日本兩隻M字頭牌子(Marmit & Medicom)的Figure已有前科!
我家有幾十盒哩D垃圾,有D完全無開盒,
在外面睇入盒內已經見到溶到一塊塊,慘不忍睹!
都唔知點解重用這種布料!
:73:因無好過它的物料