Toysdaily 玩具日報

查看: 6498|回復: 18

[個人收藏] 3.75 GI Joe 毒蛇黨的妖魔怪獸 Rock Viper 及 Croc Master

繼續GI JOE狂熱....
今次再介紹GI Joe 2011 Series 04 的3.75 ~~Rock Viper 及 Croc Master

Rock Viper 及 Croc Master都是毒蛇黨成員
先來看看包裝圖 :

Rock Viper
~素體及全部裝備圖

GI JOE好玩之處,除了是figure有質素外,其配件也是吸引fans們的原因,
好似這隻Rock Viper ,攀山設備固然充足,武器亦一如其他雜兵,多到拿不到....
幾經努力,才勉強把所以用具全放上身......

最麻煩是把大狙擊鎗,根本無位放,左試右試才找到兩個較順眼的位置放
-如上圖放在屁股與背包之間,或
-如下圖放在背包左邊

叫得Rock Viper ,更係要試下攀石啦~~

Croc Master
一個我十分期待的毒蛇黨員,外表兇惡,最重要有一班好好玩的真禽異獸的朋友~~

好可愛的鱷魚仔,個嘴巴可以開合的

還有大小蛇各一條~~還有個箱放小蛇,真體貼啊!

作為毒蛇黨的成員,我覺得 Croc Master和Shadow Tracker 的形象都幾合襯,大家個樣都幾喪.......來張合照先

這幾次介紹GI JOE都主要是圍繞毒蛇黨的雜兵,
老實說,我認為這幾輪GI JOE的3.75奸角(尤其雜兵)實在做得出色好多,故近日都係愛玩毒蛇黨的雜兵多點.......
看來下次如要介紹,都要介紹下些忠良了......

謝謝觀賞!!
Rock Viper 依隻我買野果時都見到,都比佢爬山套裝吸引,不過好似成2舊水,所以無買,買左2隻平d,
我依加比自己嘅規定係唔可以貴過150一隻,不過遲d毒引再深d就唔自啦......

鱷魚男 croc master 原來仲識笑騎騎放毒蛇,真係鬼馬!
另一款rock viper 裝備都好齊全,由其是攀山設備, 兩款都不錯!
Brother...... Where can i get those g.i.joe toys in HK??
Brother...... Where can i get those g.i.joe toys in HK??
kikitopher 發表於 14-5-2011 12:42 PM

sorry,kikitopher兄,我不能在此覆你,否則POST會掉到報價區....
但我已..........:58:
鱷魚仔:shy:正!
Thank you. Brothers!!!!!
細個嗰陣有60幾隻,搬屋吾見晒。:26:
宜家可以買番!

其實咁多隻新版gi joe, 我最唔like就係呢隻rock viper.
請睇返舊1/美版:
http://www.yojoe.com/action/90/rockviper.shtml
2/ 英國版:

新版除咗個body係用舊版顏色外, 變動係近年remake中最多的一隻!!! 完全
回應唔返舊版神粹.

佢地唔想開新模啤頭都算, 但最少d accessories俾d誠意人地. 學大ken話,
把sniper鎗都要左度右度放喺邊; 仲有支矛係成件玩具中我睇見最把火的
一件配件, 轆嘢咁長, 點方便rock viper去攀山偷襲gi joe?

總括嚟講, rock viper武器同裝備唔貼題同埋無2010年的poc系列咁實用.
好似佢對大脾係用low light(v.8), 左腳留咗的孔位, 其實係咪可以配
單筒望遠鏡俾rock viper更加實際? 只要 將low light支狙擊鎗瞄準器稍為改改就得.

因為呢隻係針對攀山襲擊的viper,所以我嫌hasbro個designer係設計上
唔夠細心同嚴謹. 希望嚟緊, designer應該以jungle viper, shadow tracker同
shock trooper作目標加以改善

Croc Master我無謂重覆講, 請睇:
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... 03&fromuid=2441
鱷魚男 croc master 原來仲識笑騎騎放毒蛇,真係鬼馬!
另一款rock viper 裝備都好齊全,由其是攀山設備,  ...
gumng 發表於 14-5-2011 10:12 AM

但你唔覺好搵笨咩? 佢用咗city strike snake eyes個攀爬背包,
如果咁樣, 我用返該個攀爬背包落cobra viper或其他兵仔好過,
慳返個舊幾水
Rock Viper 依隻我買野果時都見到,都比佢爬山套裝吸引,不過好似成2舊水,所以無買,買左2隻平d,
我依加比自己 ...
Gackt 發表於 14-5-2011 03:53 AM

rock viper 都唔錯呢.... 不過我而家貴過正價都唔會入......  :58:
但你唔覺好搵笨咩? 佢用咗city strike snake eyes個攀爬背包,
如果咁樣, 我用返該個攀爬背包落c ...
rxrider 發表於 14-5-2011 09:14 PM

唔覺! 因為我無追開gi jeo! 而且gi jeo d鎗 or 配件成日都share用,又唔覺得有幾奇wor!
Thank you. Brothers!!!!!
細個嗰陣有60幾隻,搬屋吾見晒。
宜家可以買番!
kikitopher 發表於 14-5-2011 06:21 PM

60幾隻?原來大大才真係GI JOE的真正fans,
現在的GI JOE比以前進步了不少,現在買番應該有另一番體驗~~
COBRA 的設計實在比 JOE 有特色得多∼
上次有袋錢∼
今次又有鱷魚加一箱蛇...

我就黎比你毒死啦師兄XD
上次有袋錢∼
今次又有鱷魚加一箱蛇...

我就黎比你毒死啦師兄XD
kiwi 發表於 16-5-2011 11:30 AM

如果你去買25周年的croc master都會有鱷魚 :p ;
至於條蛇, 其實係電影版rise of cobra的cobra commander 的配件;
細個條蛇, 係rise of cobra的紅兵 Crimson Neo Viper都有.
http://www.yojoe.com/action/08/crocmaster3.shtml
http://www.yojoe.com/action/09/cobracommander43.shtml
http://www.yojoe.com/action/09/crimsonneoviper.shtml
所以如果有呢三隻, 基本上唔洗買呢隻