Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 3.75 G I JOE 之 " I can Fly"

繼上次post了毒蛇黨一班雜兵後,今次都要介紹下G I JOE的忠義之士平衡一下

今次要介紹的是一班叻到曉飛的勇士~~Skydive

今次這隻G I JOE並沒有甚麼武器,只是附設一把手鎗,並可插在小腿旁
主要的配件都是著上身~~飛行器

我買這隻Skydive前,最先是見到Ripcord先的,一見他便被他的飛行器設計吸引
先來幾張除下飛行器的比較圖

全副裝備

幸好兩隻配色不一樣,都可以叫做組到一個小隊

隻Skydive又係如一般G I JOE戴頭套.....
電影版的Ripcord做得個樣幾神似,一讚!

個飛行器一點也不馬虎,翼的底面字樣也印得很清.

頭盔設計也很有心思,半透明,隱約見到五官

將軍點兵

兄弟們,一同飛吧!

謝謝觀賞!
support 佢地arm arm出左新一wave
ching買左未
其實我反而鍾意ripcord版個隻halo jumper,但因為
已經過咗使用rise of cobra電影裡的演員image patent,
所以無得繼續用.

反而隻skydive我嫌佢出得求其,隨便用飛虎隊面具樣人頭
代替再轉隻色就算

仲有,其實gi joe網頁有以呢個halo jumper為題材的flash game,
原來halo jumper極其量係一個滑翔器, 唔算係飛行器
support 佢地arm arm出左新一wave
ching買左未
百萬傻炳 發表於 22-4-2011 11:12 AM

新一wave已出,但未有時間去入手,今wave都有好野,
希望快些可以入到手,有機會同大家分享下
其實我反而鍾意ripcord版個隻halo jumper,但因為
已經過咗使用rise of cobra電影裡的演員image pate ...
rxrider 發表於 22-4-2011 12:52 PM

多謝rxrider解釋得咁清楚,我真係以為這套裝備可以飛的....
我都同你一樣,我都鍾意隻ripcord版多d,鬍鬚仔個面相真的很似
頭像被屏蔽
SUPPORT YOU~

大ken兄已經迷上了gi joe!!
的確唔錯, support!!
大ken兄已經迷上了gi joe!!
的確唔錯, support!!
gumng 發表於 23-4-2011 01:10 AM

gumng兄,你誤會了,
基本上我是一個"3.75雜食性間歇性偏好的陸上步行類生物",:36:
凡係正點的星戰,GI JOE,Marvel的3.75都係會令我著迷的.......
只是我對某類的3.75病發時間不同而已.....
下次可能又會"迷上"星戰:x
頭像被屏蔽