Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 內地少婦花逾三億港幣在港買房

關閉 [複製鏈接]
頭像被屏蔽
就當我唔識字, 你又可以睇一睇文滙報既大學畢業生薪酬報告

睇黎同你講既差好遠.
bad-aries 發表於 16-5-2011 14:59

我語氣重咗,唔好意思,大家討論吓啫,你哩個係獵頭公司(人力資源)出既報告,佢唔講低d點請人呀?等餘僱主聯會年年都話應該凍薪道理一樣!大家都係文匯報,正宗港大調查
http://paper.wenweipo.com/2011/04/12/HK1104120010.htm
頭像被屏蔽
你哩個係港大既報告, 照你咁講, 港大為左吹大佢地自己有幾勁, 等啲人爭入黎, 佢地整過都唔奇.

...
bad-aries 發表於 16-5-2011 23:46

港大既報告在香港係有極高認受性,持平中立,香港政府亦每年用好多錢去請港大做好多調查,其中最出名為董建華家臣路祥安事件,...(另可查其他大學亦差不多,我亦再重申條數係唔同既財經員及教授巽文,絕對唔係我作,理大經濟學副教授有講另有線新聞及無線新聞透現亦有提及,兩個節目因資料真確,話提深入,近年曾拿亞洲新聞節目獎項,係有認受性,當然你可以唔認同,但唔駛話我知)師兄我講一樣你駁一樣,可唔可以停吓,我覺得說話過火我有向你道謙,相反你出錯大插特插後毫無表示,仲繼續單單打打?!

多謝咁多位發言先~~
其實我個人覺得都只係大家經歷唔同有唔同既見解~
呢個我相信大家都明白~
不過被免大家因文字表達方式唔同有所誤解我會鎖POST。
最後再次多謝大家發表。
太歲