Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 安尼皇后復仇號~魔盜王 LEGO 4195~(完成)

SKIP

唔好咁嚇我啦 樓主 XD
自我上左小學高班時已再冇玩過LEGO
但今次呢個主題令我重拾好多童年回憶 亦令我想起
細個果時 自己爸爸四圍撲都係想買隻 夜光幽靈LEGO公仔畀我
真係好懷念呢
見到warxv兄改裝過的船,真係覺得正好多。
好彩lego就係可以咁玩。

『原來玩玩具也可如此滿足?』
我剛好也想到類似問題…緣於終於完成你推介既RG高達…
小弟會開post講講…不過今晚太夜,遲下有空先寫post。
很正的船!
不過太貴了,而且要這樣改才像樣...有點失望~:44:
想問大大,你用的保護貼是哪裡買的?
因為我手上有不少lego貼紙不敢貼..........:55:
包括一堆星戰的....
不知保護貼作用大不大........:56:
很正的船!
不過太貴了,而且要這樣改才像樣...有點失望~
想問大大,你用的保護貼是哪裡買的?
因為我手 ...
Domeki 發表於 11-5-2011 08:21 AM

呢個真係好問題!
我d 陳年world city set 已經爆開哂
如果有d 保護貼薄薄地可以封上面真係唔錯
改裝後正好多,多甲板就已經差好遠,點解lego唔出埋呢?咁貴都唔做好d!!
不過船尾真係好靚!!!!
Gackt 發表於 10-5-2011 07:40 PM

其實呢個真係lego一貫作風
出d 唔出d, 等有心人投資去補完佢
實物真係幾靚幾大隻

如果好似10210咁足料就perfect
超靚既船吖~~~搞到我好有衝動入手囉.....
哈哈 樓主 結果我都係走左去入左一盒
仲放埋隻夜光幽靈上去~ 砌下砌下 不知不覺 就砌左 2個幾鐘~
後面個 船長室 真係一絕 重拾砌Lego既喜悅呢~ XD
Gackt:
LEGO唔肯比甲板我估可能是想同5位數的系列(即是編號為1XXXX個D價高量少的系列)有個分別吧.
我估有可能會出一隻5位數海盜船.

米肥:
我見外國D人玩LEGO海盜船玩具用比例呎計射程,是不是那一種?

電魂:
唔係想嚇人,不過黑珍珠暫時公佈的資料件數仲少過呢隻過100件,唔敢有乜期望.
呢一隻就貴,同有件數真係有灌水成份,成堆1X1的就填滿左11XX件數.不過外觀真係幾殺的!
我昨晚收工累到死之前又改左部份野了.

罪兄:
我又改左D野了,睇埋電影睇下仲有無其他野想改.
玩具帶來的滿足感...
剛剛完成了一件工作,半夜三點一支冰水原來也可以帶來極大的滿足感...

Domeki,Endless:
LEGO近來D水份越來越多...
保護貼是平時D人買來包書用的,有黏性的那一種,文具店就可以買到.
至於用途有幾大,暫時我都答你唔到,因為我都係第一次咁用.

netvigator:
細10210少少,不過整體份量就差得遠了...

stephenmilk:
真係好靚的,考慮下啦!
我都買左隻船。請問甲板口D parts 响那裡買?我係第二次買lego。第一次係batman 架車。架船真係好靚,一定會買埋black pearl。
嘩, 好大規模哦.
好鬼掂:71:
好似幾好玩..:handshake:但個價..學生哥玩唔起..:49:  
但如果出黑珍珠既..都可能令我會的起心肝儲錢買既:ice:
但估唔到..會唔主黑珍珠:(
電影剛剛睇左了.
電影的感覺一般,唔海盜的海盜片.
了解點解第一WAVE的產品中沒有黑珍珠號...
但同就同時唔理解點解LEGO版個不老之泉同電影中的可以說完全沒有一點相似的...

黑珍珠有消息LEGO會出,不過件數就比ANNA'S QUEEN更少成百件,這即是會比ANNA'S QUEEN平但更單薄,更多地方要改...這個有點奇怪的.希望LEGO出一艘有1300件以上的黑珍珠就好了...
電影剛剛睇左了.
電影的感覺一般,唔海盜的海盜片.
了解點解第一WAVE的產品中沒有黑珍珠號...
但同就同時 ...
warxv 發表於 25-5-2011 02:17 PM

不過而家lego 1出就成個系列出..唔會只出1集既lego  
話唔定遲d會出埋幽靈號:43: