Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 安尼皇后復仇號~魔盜王 LEGO 4195~(完成)

:handshake:
心大心細呢
唔知點解兩套你介紹的魔盜王lego都咁少件,不過你可以同阿特蘭提斯一齊玩。
great! thanks for sharing.
真的很用心的lego報告~~!
可惜小弟不能玩太多系列同大型lego了~
現在只等忍者系列的後部分:78:
我買左未砌ar:63:
改裝完真係唔同d
但我死等傳說中既black pearl
果然就是要加裝甲板才像樣呢:shy:
詳細介紹辛苦了~看著照片使沒有再玩LEGO的我也覺得會想要一套XD

要是再有改裝的話也請分享一下吧~
佩服:64: 好好心機~~~
好彩睇左樓主既報告先 原來冇甲板...差D想入手的了
而家疊埋心水等Black Pearl 好了 : )
加樓梯同甲板,正~ :D
:handshake:
回復 4# Gackt

同意...貴到冇朋友...
出面見個價起碼 4 位數~
Gackt,緣:
佢就算唔係一隻好船,最少都係一隻好靚的船!

逆天原罪,ygat2005:
LEGO來說更大的傢伙也不少.

Called_Wind:
你間屋應該都唔細呀...
呢一隻設計上幾方便分體收藏的.

滴滴仔:
4191我見都未見過...

Oracle:
BLACK PEARL暫時公佈只有9XX件,可能比呢一隻更虛...
不過我都有點期待.

0din:
更新晒了.

ywwong:
拆啦,呢隻都好易分件入盒收藏的.

iamfinethankuuu:
THANK YOU!不過如果你睇左我改完的版本再講我更開心...

xyz2001142:
高約50CM.

罪兄:
時代唔同了,但唔一定係退步,就設計上用更少的件做更有神韻的東西出來更難呢.
但點同偷工減料的分別呢??

acenerusopp:
呀...可能係整個系列都咁少件呀!
其實件數上LEGO控制得差不多的,只是"有時""有些系列"用了大量的1X1磚仔,有灌水之嫌.

wunba,JJ1122:
THANK YOU!

太子touch:
我主力是城堡,不過好像海盜,海底,忍者,甚至SW都可以跟城堡拉上關係...
忍者地龍是好物,又剛剛有雷龍的資料了,藍色的.

elvischoi:
動手吧!!

Endless:
BLACK PEARL10月左右吧,我想.
不過資料上只有9XX件,有點心理準備好...

包飯兄:
無左甲板感覺真的太虛了一點...

電魂:
呵呵呵,你都係有D心理準備好,都唔一定有的.

netvigator:
船倉睇落會實在D.

36韜:
呀...本身119.9US$了,4位數就差不多是走不掉的,話佢件少灌水可能實在一點.
改裝後正好多,多甲板就已經差好遠,點解lego唔出埋呢?咁貴都唔做好d!!
不過船尾真係好靚!!!!
小弟都有一隻積木前進號, 可以約埋大大去賽下船:he: