Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 紙盒戰機之Ыヱみ嘍囉大將軍軍團出擊!

停左半個月,終於忍到手唔打機,迫自己立即油起佢地了!
紙箱戰機入面咁多機種,真係最喜歡依一款嘍囉機!
就咁油一隻又真係唔夠氣勢吧!
而家三部出黎效果真係好滿意∼完成後滿足感唔止3倍呢!

↑今次主角當然係這部嘍囉大將軍啦!
因為唔想佢同嘍囉機差別太大,所以手腳等都保留返無大改動,
而頭身肩及裙甲先作大改造,其中好多地方都會用返原先的零件外,
也加入了HG大魔散件改造呢!
改造過程:
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!87 ... C/article?mid=31783

↑覺得Boss級用長武器先威風過人,所以就改一個長柄拳杖比佢了!

↑而因雙肩已有足夠裝甲關係,所以放棄了拿盾,而改成拿左輪式大手槍!

↑胸甲內也是今次好玩的地方,網上見好多人都將其變成電池箱,之後加燈呢!

↑而本YA就覺得紅色零件下面的反光貼反光效果不錯,
再加上塊電子版更有趣,所以保留了!

↑而大魔裙甲都好易改造,只要將盤骨上下鋸開,夾住大魔裙甲即可,
位置啱啱好,真係估唔到呢!

↑背面都加了強了裝甲,那就不會前重後輕了!

嘍囉大將軍軍團出擊!∼

↑二隻嘍囉加一隻大將軍,真係好有氣勢!可惜唔夠耐性油多幾隻嘍囉機了∼

↑進攻陣勢!

↑防守陣勢!

↑大將軍親身出馬!

↑火力全開!

↑因為已經好滿意其設計,所以什麼都沒有改∼

↑連顏色都跟原裝一樣呢!已好耐無咁忠於原著製作了!

↑本來想在盾上貼上不同號碼的,可惜找了很久都找不到合心水的字款啊!

:handshake::handshake::handshake:
改造一流!
一隊兵夠氣勢!

(就係呢款模型令我開始注意LBX系列,到現在已儲左五款:78:)
真心
打機絕對是模友的死穴
只要一打機
真係乜都唔駛做了~~
(PS 大大果然兇狠 一次3隻!!!)
i hate Level-5
我得兩隻001:DD
回復 3# 白狼

yes~~:55: