Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 老婆語重心長的勸告, 來個終結敗家玩玩具的歷程 (多字少圖, P3更新加圖)

嘩!樓主d曾經擁有的裝著真係壯觀,石森章太郎未死的話,見到都俾你嚇死!
其實樓主一賣一買, 同我近兩年情況有D相同...不過我係放棄大部份超合金魂(只留個別較有情意結角色), 12"...將收回資金轉投中古合金, 有時變左幾件換一件, 慳翻D空間, 又唔駛太大花費, 又可止下心癮, 當然唔係買D 天價貨啦, 平平地都滿足~

:73:
"3歲0既仔仔攞住隻HYPER HOBBY ULTRAMAN 80 0黎舞! 心都實埋! 老婆話: "二百幾蚊0者! 俾返3百蚊你買過隻!" ........."

我同你一樣 , 老婆都是隻眼開隻眼閉~  不過你隻超人 , 變左代罪羔羊~:34:
有小小似病態購物既 Case.....
樓主真係唔好意思,唔知點解我硬係覺得你老婆講緊呢句野好似講緊反話咁.....:cool:
好感動T_T
好多錢$_$
go go go don't stop~~~~~
U are much better than me! I can only buy few toys under custom inspection.....
Also, my custom officer (joke around) play my HT Wolverine and Barney Ross with my cat and my son, that was so scary.....:time::Q:ice:
Thx for share, West太太都算明白事理啦
頭像被屏蔽

放左又買返,買返又再放.....
之後又再買返
我都有做過.....:31:
所以e 家只買d 細隻的shf 同極魂,figma 就算....
不過e 家shf 愈來愈多限定.....
都唔知會唔會有一日放棄:42:
不過12吋就唔會玩了....
過千一隻玩具又大隻.....
不是我可以玩得起的
所以最好都係唔買任何一隻12吋比較好....
有第1隻就好易有第2隻.....之後:55:

p.s.樓主的老婆真的很好,唔直接踢爆你d 12吋幾貴
先比機會你自己講.....現在好多女仔都唔會....
一發現什麼就發火.....唉:42:
你老婆好好呀:71::71: