Toysdaily 玩具日報

查看: 6263|回復: 24

[個人收藏] 買左隻(舊款) 三一萬能俠1號 --- 練習機

詳細介紹:

↑郵寄來的包裝

↑內含海棉一舊、手、斧頭、機身、及一張疑似popy抽獎紙

↑左右手同三枝斧頭

↑盒正面

↑盒另一面

↑scale---左:呢部機   中:The 超合金  右:Popy超合金扭蛋

↑佢地都可以做縮頭烏龜的:66:

↑靚仔相

係日本拍番黎,好平 3000yen即決,賣家話日本地震要賺番D生活費,故此平賣

不過呢隻野官方係咪冇出過架呢?

我聽過有玩具店老闆講呢隻野係復刻版;又有另一個話根本冇出過,只係坊間既玩具公司整一隻出黎扮特別版,

有冇人知到呢隻野既來源?

不過就算隻野唔係官方出品,我都覺得好有收藏價值,因為我成日睇中港台Ebay等等拍賣網都只係見過呢隻野2次,
現時點、皆旺等都冇出現過,用黎做特別版真係幾唔錯,遲D如果好彩買到晒3隻 popy三一萬能俠既話就可以拼成一套了!:^
千年古董? :Q
so classic ..nice

price is not expensive too
非官方授權產品
回復 5# redfish

點為之非官方授權?可唔可以講多D?佢同Popy既關係又係點?
非官方授權產品
redfish 發表於 4-5-2011 08:13 PM

紅魚兄你呢個"非官方授權產品"嘅terms用得好禮貌...
正確的說~係假野!同期有萬能俠一號,三一一號,朋友號....玩開超合金既都知當年台灣出左一批呢D貨!
幾佰蚊買唔到呢隻既真貨!
有st 同熊仔標誌  都係假野:50:??
:71:經典
有st 同熊仔標誌  都係假野??
空 發表於 5-5-2011 12:40 AM

無錯,所有嘅標誌、貼紙、抽獎紙都是非官方復刻品,因為小弟也有一隻,但以這個價格換這樣的品質,我可以接受(因有很多台版假貨,質素實在差得可以;如粉碎黃金俠、六神不合体);其實如果有玩開POPY就好易分出真假的。:^
幾佰蚊買唔到呢隻既真貨!
by_yb 發表於 5-5-2011 12:25 AM

其實POPY/BANDAI都沒有出過呢隻色, 應該唔會有真貨
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽