Toysdaily 玩具日報

查看: 6793|回復: 33

[分享討論] 買龍騎你們會選擇shf定figma!???

我有玩開SHF系列,但我見figma出既龍騎真係好好:he: ,官相好似12吋既感覺,又出得快,但又知佢係比shf矮少少,企埋一起會唔好睇:unhappy: ;加上shf落重本加了條龍,應好多大大會轉向shf,因此而家figma系炒味也回落不少:he: ,而家真係心大心細,如果佢有可能平到約二魚左右一隻,我會放棄shf龍騎買f廠!!:p 當然知是發緊夢....:49: ,想問各位大大會點選擇!???:no:
must be SHF~ 首先儲開 SHF 會被 "系列統一性"影響
其次係SHF 為左同Figma 爭市場 送好多配件包括無雙龍:71:
哪邊會出完最重要
契約獸每次都跟騎士一起出?
我很懷疑
無雙龍可以
其他的?
FIGMA應該或許也會出契約獸
都要看市場吧
賣不好或許就胎死腹中
冇得選~figma一早買左~只不過SHF開價不高~都會入手:71:
主角之外,SHF其他 rider 和契約獸極可能限定,點搞
價錢也是問題,s系應該隻隻過三魚以上,而f系而家只二魚半左右,如果單單企在一起,造型f系高半班:handshake: ,但矮半頭,:ice: 而且5月時快出了過10隻,s系唔知何年何日至出完,又怕佢突然搞限定....:49: ,但好似大家咁,又要顧及整體性...因為買開s系..........:no:
figma 主要 13 rider 應該會出晒
figma是肯定不會有契約獸的
(以figma一貫的作風來看, 單出一台機車已是極限)
但優勢在於13人全出了

shf, 現在還是懷疑無雙龍會不會一起出
不過就算不連在一起也有魂店
唯一在意的應該是有多少個會是一般發售
13人全出的機會是有, 可相信當中6~7人會在魂店才買到
到時便要以差不多400的價錢一只
可相信當中6~7人會在魂店才買到
到時便要以差不多400的價錢一只

第一隻主角已經3900日元,到店開賣時,照而家炒味計,一定過四魚了:( ,如真係有部份魂店見,又點只400.....:die: 一定又五..六魚見......:ice:
官網已經講左無雙龍係set了~

講平,而家單隻就好似SHF平d,但當有大半係魂shop先有既時候...  比較難講...
shf龍騎我必入(買龍送龍騎嘛...)
但較擔心龍騎、騎士以外的拉打都是限定...

不過啦...其他的契約獸我其實興趣不大, 只是比較想要龍, 所以其他的應該不會買~
figma的白虎和犀牛倒是有點毒到我...
figma個scale比shf好好多,shf雖然有玩開但係有9成都係勁修長,scale怪怪,返觀,figma隻隻都一流,高度唔係問題,你睇吓d12寸,隻隻都唔一樣,shf自己都有呢個問題啦,隻decade特別矮同figma差多高
figma 主要 13 rider 應該會出晒
toycoffe 發表於 2-5-2011 12:18 PM

好耐前已公佈會出曬~
其實我也煩惱緊這個問題....
:68:死啃都堅持買S,F的炒價離譜到飛起,而且高度不統一,一直以來不買555系列就是因為這個問題,說到造型好壞,S都未必輸F,而且龍騎可以乜都沒,絕對不可以沒契約獸!!所以無論點都支持S