Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Fate Zero 第4次聖杯戰爭再起 23/Jun - 第25話:最終話

兩次的LANCER都好似好可憐咁
御遠將 發表於 28-10-2011 10:01 PM

很忙。才剛看完第5集,看來Lancer的下場真的會可憐。。。。。。
小次郎超勁, 單論劍技係第五次最強

第五次算係咁
FATE線可以同金皮卡打左半日迫金皮卡出天之 ...
luciferdark 發表於 28-10-2011 11:11 PM

以第5集來看,Lancer真的應該是好人。但每次都是由一些PK作為其Master。。。。。。。
我得ps2個只....估唔到有h晝面
御遠將 發表於 29-10-2011 08:59 PM

其實,你看完電視版和電影版,都不用怎麼樣去玩game了,剩下HeavenFeel路線(櫻的路線)。
第一次聽人玩ps2 fsn-w-
e+上網搵pc版fsn都好易姐
不過就算你玩18禁版都有和諧模式,無h場面-w-
zxccv 發表於 29-10-2011 09:18 PM

我有ps2和PC版都沒有,但就集齊pc的h場面圖和有一兩本有h場面設定集。:34:
個種應該到手啦...之後就係等
御遠將 發表於 30-10-2011 05:41 PM

找些H場面看,才是重點!!:66:
其實,你看完電視版和電影版,都不用怎麼樣去玩game了,剩下HeavenFeel路線(櫻的 ...
gazza1211 發表於 5-11-2011 04:47 PM

第4次個MASTER不過係現實JE, 下場都好慘
第5次原本個MASTER都OK, 但俾言峰做低左

FATE線基本都OK, 但UBW其實建議打番原作, 描寫好好多
HF就應該無得動畫化了, 除非UFOTABLE肯做工口動

今晚終於有新一集睇, 正
CASTER死纏SABER
超忙的一星期,上星期看完第5集都沒空cap圖,現在補回,作為今晚第6集的熱身吧!!

開場一輪征服王、Lancer、Saber之間的廢話后,金閃閃出場,說要把所有什麽一堆不三不四的王,殺掉。

此時,間桐和Berserker出場。

Fate zero的Berserker超強,竟然能擋住金閃閃的Gate of Babylon!!:50:

時臣叫用令咒,逼金閃閃退下。。。。(時臣的下場肯定會很慘:66: )

之後,Berserker暴走,受傷的Saber根本不夠他打,幸好,Lancer幫了Saber一把。

Lancer後來被令咒逼跟Berserker一夥對Saber,此時傻佬王出絕招,差D把Berserker車Q死:68:

這一集我看了兩次,大滿足!!!
時臣個段, 其實原著佢考慮得更耐
不過動畫中唔夠時間, 令人覺得佢只係純粹無種打落去
係呢集遺憾之處
第4次個MASTER不過係現實JE, 下場都好慘
第5次原本個MASTER都OK, 但俾言峰做低左

FATE線基本都OK,  ...
luciferdark 發表於 5-11-2011 05:05 PM

見到這個樣子很變態的Caster,真的想嘔。。。。還說Saber什麽聖處女(話說在這個fate zero裏面,一點都感覺不到Saber的女性化。。。。)

希望Saber快點把Caster解決或者掩掉:p。
CASTER都好慘的...
很忙。才剛看完第5集,看來Lancer的下場真的會可憐。。。。。。
gazza1211 發表於 5-11-2011 04:44 PM

因為大戰奪魂者所以好忙:p你都覺佢下場會好可憐呢:79:
以第5集來看,Lancer真的應該是好人。但每次都是由一些PK作為其Master。。。。。。。
gazza1211 發表於 5-11-2011 04:46 PM

唉...現實係殘酷的:47:...
其實,你看完電視版和電影版,都不用怎麼樣去玩game了,剩下HeavenFeel路線(櫻的 ...
gazza1211 發表於 5-11-2011 04:47 PM

以我的習慣,應該都係會全部路線都打....
找些H場面看,才是重點!!
gazza1211 發表於 5-11-2011 04:50 PM

其實H畫面來來去去都係那些...對我來講都係劇情緊要啲....
見到這個樣子很變態的Caster,真的想嘔。。。。還說Saber什麽聖處女(話說在這個fa ...
gazza1211 發表於 5-11-2011 05:17 PM

呢只Caster真係好想佢快啲消失....