Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Fate Zero 第4次聖杯戰爭再起 23/Jun - 第25話:最終話

看完第三集熟肉。。。。。。

見到金閃閃那麼“吋”,真想打賊佢:

我越來越喜歡人妻了∼∼∼∼

還要等下一集才打過。。。。。。

Lancer好鬼型!!! :$
二槍流?! 真田幸村?! :DD
黎la黎la黎la
下一集終於開打la~~
今集睇rider話韋伯掛住睇assasins唔睇英雄王個時真係好正,
征服王真係一個經驗老到ge戰士,大叔好野:73:
屈機英雄王依舊狂氣,不過都係鐘意佢黑3垂髮look多d:43:
話說見到言蜂咁多assasins派十隻去暗殺哂d master都打完la-3-
不過始終都係正式開打令人興奮:$
我而家先睇左第1集炸.....
我而家先睇左第1集炸.....
御遠將 發表於 17-10-2011 08:22 PM

慢慢來了解一下各人關係背景,反正沒到戲肉。
Lancer好鬼型!!!
二槍流?! 真田幸村?!
Zombie007 發表於 17-10-2011 10:35 AM

但我估他會死得快,因他的Master好像麻麻地。。。。。。。。
黎la黎la黎la
下一集終於開打la~~
今集睇rider話韋伯掛住睇assasins唔睇英雄王個時真係好正,
征服王真係 ...
zxccv 發表於 17-10-2011 06:55 PM

不知會不會有幾場大戰,像Fate/Stay的Archer對Berserker那樣壯烈。:*
不知會不會有幾場大戰,像Fate/Stay的Archer對Berserker那樣壯烈。
gazza1211 發表於 17-10-2011 11:41 PM

睇過原著小說ge我覺得,第4集呢場好精彩,
你睇落去就會覺得第4次ge英靈比第5次強太多:31:
不過archer個場爆無限之劍制真係激正:71:
但我估他會死得快,因他的Master好像麻麻地。。。。。。。。
gazza1211 發表於 17-10-2011 23:36

唔會的呀~~~:no:
綠川唔會咁快玩完的~~~~~~~~!!!!
啱啱睇完第3集...依莉雅和士郎係咪即係兄妹:?
啱啱睇完第3集...依莉雅和士郎係咪即係兄妹
御遠將 發表於 22-10-2011 03:33 PM

計年紀上嚟講, 係義姐弟~
另外金皮卡係全劇唯一真係串得起的...
計年紀上嚟講, 係義姐弟~
另外金皮卡係全劇唯一真係串得起的...
luciferdark 發表於 22-10-2011 08:06 PM

原來有咁複雜的關係:help:
原來有咁複雜的關係
御遠將 發表於 22-10-2011 10:38 PM

這樣有美少女,又有複雜劇情和人物關係,又有動作的動畫,才是好東西。不要來來去去都gundam,rider嘛。
這樣有美少女,又有複雜劇情和人物關係,又有動作的動畫,才是好東西。不要來來去去都gunda ...
gazza1211 發表於 23-10-2011 12:12 AM

所以呢...近年的動漫我都唔容易牢牢記起...而fate這個系列...你睇下我有幾睇重佢就知:shy:

第4集看完了,慘了,Saber對著Lancer占著下風。。。。。。。

另外,Saber在Fate�Zero裏面,好像少了女性化的一面,有點不習慣。。。。。。

話時話,那個征服王真的是傻佬一個,我暫時不懂欣賞他。。。。。。。

除了打鬥以外,另一段都鋪排的很好:

切嗣跟其舞彌(二奶:DD ),在現場準備偷襲Lancer的Master肯尼斯,但嚇然發現Assasin原來也在監視。如果,切嗣開槍射的肯尼斯,Assasin就會發現切嗣,并殺死他(他們只是master,當然不能空手跟Servant對抗啦)。切嗣當然可以用令咒呼叫Saber從戰鬥現場立即抵達,擋住Assasin襲擊。但遠方的愛麗絲菲爾(大婆:love:  ),就會被Lancer殺掉。

最後,大家都互相牽制,只能按兵不動。