Toysdaily 玩具日報

[分享討論] Fate Zero 第4次聖杯戰爭再起 23/Jun - 第25話:最終話

第4集看完了,慘了,Saber對著Lancer占著下風。。。。。。。

另外,Saber在Fate� ...
gazza1211 發表於 23-10-2011 02:06 AM

征服王就算真是傻佬一個,但係我都幾欣賞他...一出場就報上名來....笑左:DD
不過Assasin係量產型來的?咁多只既:?
征服王就算真是傻佬一個,但係我都幾欣賞他...一出場就報上名來....笑左
不過Assasin係量產型來的?咁 ...
御遠將 發表於 23-10-2011 01:44 PM

ASSASIN ge原本係中東暗殺集團首領,佢幾十個人就係幾十代的首領,平時聖杯戰爭個時都只係得其中一代被召喚,e+就應該係覺得1隻assasin同其他第4次屈機英靈無得打,所以作到佢一次召喚幾十隻出黎攪到勢均力敵好睇d~~
第4集看完了,慘了,Saber對著Lancer占著下風。。。。。。。

另外,Saber在Fate� ...
gazza1211 發表於 23-10-2011 02:06 AM

睇完下一集你就會識得欣賞征服王嫁la,佢算係成個聖杯戰爭中最正氣ge英靈,
今集saber 好on居,思想好簡單,以為一支槍係寶具另外一支就唔係,
攪到我覺得佢抵中招:67:
唔好意思...阻阻大家,啱啱睇左劇場板...凜的archer係咪即係士郎:?
唔好意思...阻阻大家,啱啱睇左劇場板...凜的archer係咪即係士郎
御遠將 發表於 23-10-2011 07:35 PM

是!士郎的未來就是archer。
是!士郎的未來就是archer。
gazza1211 發表於 23-10-2011 08:07 PM

冇諗過有咁劇情...作為媒介的就係那條頸鍊...未來的英靈...咁都得:30:
今日先知原來自己對第4次assasin ge認知係錯哂,
原來幾十個人係寶具黎:68:
今日先知原來自己對第4次assasin ge認知係錯哂,
原來幾十個人係寶具黎
zxccv 發表於 28-10-2011 07:34 PM

係技能
將一個SERVANT份GE魔力同能力除開80份, 基本上咁做只適合去做偵察
打鬥的話除時唔夠義父同麻婆神父單體打

另外今集係LANCER最威GE一幕了....

期待下集金皮卡俾人NTR寶具時GE表情...
冇諗過有咁劇情...作為媒介的就係那條頸鍊...未來的英靈...咁都得
御遠將 發表於 23-10-2011 08:12 PM

佢係異數, 唯一一個來自未來GE英靈
係技能
將一個SERVANT份GE魔力同能力除開80份, 基本上咁做只適合去做偵察
打鬥的話除時唔夠義父同麻婆神 ...
luciferdark 發表於 28-10-2011 08:10 PM

異數仲有一個...小次郎:34:..虛構的英靈:oh:
係技能
打鬥的話除時唔夠義父同麻婆神 ...
luciferdark 發表於 28-10-2011 08:10 PM

兩次的LANCER都好似好可憐咁:38:
異數仲有一個...小次郎..虛構的英靈
御遠將 發表於 28-10-2011 10:00 PM

小次郎超勁, 單論劍技係第五次最強

兩次的LANCER都好似好可憐咁
御遠將 發表於 28-10-2011 10:01 PM

第五次算係咁
FATE線可以同金皮卡打左半日迫金皮卡出天之鎖
UBW大家都睇左
HF好似表現都唔錯

第四次個個....唉...大家睇落去吧
絕對係好男人, 可惜...
小次郎超勁, 單論劍技係第五次最強

第五次算係咁
FATE線可以同金皮卡打左半日迫金皮卡出天之 ...
luciferdark 發表於 28-10-2011 11:11 PM

UBW和HF咩黎架:(
兩個LANCER我都覺得係好男人黎:71:
小次郎咁勁架:47:但係比saber一劍:56:....
果然係單論劍技:52:~~
UBW和HF咩黎架
兩個LANCER我都覺得係好男人黎
小次郎咁勁架但係比saber一劍....
果然 ...
御遠將 發表於 28-10-2011 11:31 PM

UBW同HF另外兩條線, 詳細唔透了, WAHAHA
小次郎輸在無魔力大招同把劍唔及EX咖哩棒
對SABER個一刀, SABER都話如果唔係之前打彎左佢把長刀
佢未必避到個招燕返
UBW和HF咩黎架
兩個LANCER我都覺得係好男人黎
小次郎咁勁架但係比saber一劍....
果然 ...
御遠將 發表於 28-10-2011 11:31 PM

fate/stay night原作game有3條路線,分別係以saber做女主角ge fate線,凜做女主角ge unlimited blade works(ubw)線以及櫻做女主角ge heavens feel(hf)線,tv版整體係以fate線改編,而劇場版就係以ubw線改編。
fate/stay night原作game有3條路線,分別係以saber做女主角ge fate線,凜做女主角ge unlimited blade works ...
zxccv 發表於 29-10-2011 06:06 PM

睇黎我都係要打下只game先得....