Toysdaily 玩具日報

[吹水專區] 無記套<女拳>劇情上有驚喜wo!!

又有一句我真係覺得幾好的.

唐小姐:你唔係人黎架!
三水:我比人當左做狗好耐,一早就無當自己係人.

呢一句我喜歡.
回復 54# 老文

其實...都合理既....
鑽牛角尖(?)是中國人的基本技能麻...
回復  隨感一亡魂

又講開,兩場都係同雷師傅有關,咁雷家拳的奧義應該就是"專攻要害"!!
warxv 發表於 18-4-2011 12:46 PM

XDD
唔怪得佢死都唔肯教三水奧義啦,因為三水一直就識了,仲要青出於藍tim XDDD

難道亂馬1/2的爆碎點穴都是同出一脈既?
XDD
唔怪得佢死都唔肯教三水奧義啦,因為三水一直就識了,仲要青出於藍tim XDDD

難道亂馬1/2的爆碎點 ...
隨感一亡魂 發表於 18-4-2011 12:52 PM

今晚套新劇, 真係不敢恭為...........
還有一人結局不明,德川先生夠竟搞唔搞成生意呢?
還有一人結局不明,德川先生夠竟搞唔搞成生意呢?
Panzer 發表於 18-4-2011 01:21 PM

應該不成, 因為他都要走佬返日本~~~~
回復  隨感一亡魂

又講開,兩場都係同雷師傅有關,咁雷家拳的奧義應該就是"專攻要害"!!
warxv 發表於 18-4-2011 12:46 PM

唔止專攻要害, 仲要兩次都係左邊!!!
回復 64# Quentin

"點解陳豪係阿sir" ?
未必既,有時都有驚喜既,當年既"依家有喜"未播我已經鬧了,
點知果D創意彈幕又出奇的有趣,雖然劇情不是一般程度的老土,
但都OK架,重有做起了"吳洪烈"的畢打自己人呢?
回復  Quentin

"點解陳豪係阿sir" ?
未必既,有時都有驚喜既,當年既"依家有喜"未播我已經鬧了,
點知果 ...
隨感一亡魂 發表於 18-4-2011 02:00 PM

呵呵~~好, lets see啦~~~
話時話...點解3水老婆無lala有把咁大既青跟身...防狼乎?:34:
我睇到想打爛個電視,劇情實在太堆砌!
例如唐乙恆一開始就可以利用雷剛,但那時要run下其他劇情先,所以安排雷剛信住耶穌先,等劇情run到咁上下,又安排佢變返做奸,他背隻應該被編劇按了個忠奸開關掣;另外,明明黃師傅收徒好嚴格,但死後就有教無類,仲弘揚武術,師奶都教......無記D劇集真係令人肝腸寸斷,要追、但追完又想吐血!
回復 71# neoneo
就收徒個一PART,或者可以理解成同香港某D高尚學店一樣,以前非精英莫問,現在見要殺校CUT資源就即刻有教無類.
可以理解,:66:
又有一句我真係覺得幾好的.

唐小姐:你唔係人黎架!
三水:我比人當左做狗好耐,一早就無當自己係人.

呢 ...
warxv 發表於 18-4-2011 12:49 PM

三水哥真是條命真是好苦,
(雖然不論他經歷了多少,最後他傷害了很多很多人這個是不容抗辯的事實...)
老話一句:做好人做到又要坐監又要俾人當他狗咁打...難怪他對正義失望....

相對地他老婆就對善良失望,先是出於善心但最後俾人姦,嫁個以為是好人的老公又原來愛上賊...
所以最後黑化迎向結局...

唉...依部劇其實都黑得好緊要....
黑...可能只算是寫實吧.

呢套野另一特別的是基本上奸角都是領左好人牌之後先香的.
唐總領悟到女兒好之後先出事,再之後想帶埋三水呢個魔頭先領便當.
雷爺終於想到為國為民,之後領左包橙之後順便領埋便當了.
三水就比老婆救左,仲諗緊人間有愛時比老婆送去領便當.
回復 70# 老文

This is Magic~