Toysdaily 玩具日報

[分享討論] [2011年4月新番] - 日常

Info from 維基百科:

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E6 ... 6%BC%AB%E7%95%AB%29

《日常》是あらゐけいいち的搞笑漫畫作品,於月刊少年Ace與Comptiq上連載中。中文版由台灣角川出版發行,並改編成同名電視動畫。

作品概要

描寫女高中生離奇日常生活的搞笑漫畫。作品中的角色的激動的反應是一大特色。於2006年5月到同年十月連載單篇短篇,並於2006年12月號開始連載。作品內常反覆出現同一個點子,增強搞笑的效果,同時常在描寫動作時,詳細的畫出動作的每一個步驟。

「日常」官方網站:

http://www.shinonome-lab.com/

又係一套奇奇怪怪嘅搞笑作品... 漫畫版小櫻未睇... 或者遲下會追翻... OAD版有啲無厘頭因為製作公司假定觀眾已經熟悉故事裡各人物... TV版第一話吃腸仔果段好搞笑...

由京都動畫製作... 水準有一定保證... 會否繼《Lucky Star》同《K-ON!》後... 成為另一齣「國民級」動畫呢?...
:64::64:

呢套我有睇漫畫…
其實佢接近無主要角色…
個個角色隨時都係主角,甚至路人都可能係呢個單元既主角…
無得估。

佢d笑點,明未好睇…唔明既…會唔知佢做咩。
我覺得有d似「日和」…但無咁瘋狂。

我自己幾喜歡,但好鍾意就一定未得。(終於回返段正經少少俾小櫻你:34:)
歡迎小櫻大再次出介紹~xd
不過我唔小心係第個forum到回覆左lu...
所以~呵呵呵
歡迎小櫻大再次出介紹~xd
不過我唔小心係第個forum到回覆左lu...
所以~呵呵呵
pakki003 發表於 8-4-2011 12:39 PM

無相干... 一樣嫁咋... :78:
三秒規則個度真係笑左:71: