Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 1/48 VF-1S Max (Converted from Hikaru 1-S)

太正了﹗
最緊要自己開心!
Max 都係"001"嘛?
ba2784 發表於 30-3-2011 10:51 PM

係呀,因為福卡死咗之後,佢升咗隊長,所以係001。到佢都失埋踪,一條輝先升隊長同埋用1-S。
如果有1/48婦人機,咁你話幾澎湃呢!:34::34:
純講笑。
Good wor! Support!
Nice conversion.  Support:71:
想當年因為1/48價錢太平,
於是乎「豪改」用左一條1S 同MAX ﹣1A 黎搵交換PARTS,
換頭換翼手油番頭上個剪咀就算了:D
合併後多左出黎果隻一條紅1A就用黎備用CUSTOMIZE...
果陣時係打算自已改哂其他TV版、電影版同MODEL GRAPHIX 作例既機款,
例如阿拉斯加基地既綠1A,啡1J, ANGEL BIRD,VF﹣X,
電影版柿崎1A同PARIS ACT 同MOON ACT。
(包括同老外訂VF﹣1D改件都係響原計劃之中....),
不過行動力超低,最後只係改左TV 版MAX ﹠ 柿崎1A, MAX 1S、量產啡1A、
TV FOCKER 1S同電影版柿崎1A, 共六隻。
(改完過幾年YAMATO 機乎出哂咁滯...激死)
好在正想開工攪ANGEL BIRD,YAMATO 就話出了。
所以最後....依希記得依家屋企個倉仲有幾隻各款VF﹣1
全新未開盒擺左響度唔知做乜好 ,
放左佢又唔係,改又冇心機....
但實際數量就唔係太記得了:45:
好想用重甲送嘅兩對手嚟倒模,咁就唔使隻隻都用同一對手,但係自己又唔識!
alchemo 發表於 30-3-2011 10:18 PM
may be we ask ask wbbb ,
then every bros have their 重甲手 la !! :$
最緊要自己開心!
Max 都係"001"嘛?
ba2784 發表於 30-3-2011 10:51 PM
yes, focker , fai n max (1S) also are 001 :shy:
:shiny::handshake::D
well done n good job , bro A :71:
想當年因為1/48價錢太平,
於是乎「豪改」用左一條1S 同MAX ﹣1A 黎搵交換PARTS,
換頭換翼手油番頭上個剪 ...
柿崎速雄 發表於 31-3-2011 01:35 AM

我地睇下柿崎兄ge大作先:

整多幾隻出黎等我地飽下眼福啦!:64:
may be we ask ask wbbb ,
then every bros have their 重甲手 la !!
S20081997 發表於 31-3-2011 10:47 AM

不過唔知wbbb兄有冇時間呢!呢度多數大大睇黎都係忙裏偷閒玩下玩具,我試過去模型壇度問
不過唔知wbbb兄有冇時間呢!呢度多數大大睇黎都係忙裏偷閒玩下玩具,我試過去模型壇度問
alchemo 發表於 31-3-2011 11:58 AM
support
if ok,I want some set ,thx :shy:
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽