Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 最best幪面超人片集選舉結果?!

請問係咪真係冇555?
我幾鍾意佢woo~~~

呢個話題,一定要講多幾句。

頭三位好正路,不過冇諗到電王 ...
Garycharm 發表於 30-3-2011 02:31 AM

今日同個朋友傾開拉打…
大家覺得最正故事係龍騎,
古迦就小弟喜好啦…

555我同佢都嘆息點解個尾咁爛…劇場版(雖然係獨立故事)但如果結尾係木場咁樣對上乾巧就正羅。

但我地一講阿極陀…大家都立即黑口面…
我地只喜歡gill,another …
剩下既…大部份野都唔喜歡。
最反感…應該係個主角,同個結局。我地真係唔知主角想點…decade都叫強盜或者賊。
阿極陀既主角…我直情唔知佢做過咩…有咩性格…佢除左出黎變身出絕招就無咩其他野記得…

個一招ko 最終boss既結局…仲要用返基本型態…睇完真係X左出聲。
咁勁使咩攪咁多野呀?
我都係,唔多鍾意Agito個故事。搞咩呀?拉打設計我就鍾意~

古迦要就返個年代去睇。睇得出當年仲係好sell電單車特技!每集等佢出邊個upgrade仲係樂趣

唔入十大既,即係仲差過Kiva...  有d 我仲未睇架...  真係咁大鑊?
更正左…響兄睇睇仲有無問題
原罪 發表於 30-3-2011 01:41 AM

:shy:更正番~

1位.5080票 仮面ライダー電王
2位.1650票 仮面ライダー古迦
3位.1618票 仮面ライダーW
4位.1507票 仮面ライダー阿極佗
5位.1229票 仮面ライダーkabuto
6位.1129票 仮面ライダー響鬼
7位.1019票 仮面ライダー龍騎
8位. 775票 仮面ライダーooos
9位. 583票 仮面ライダーdecade
10位.507票 仮面ライダーKiva
今日同個朋友傾開拉打…
大家覺得最正故事係龍騎,
古迦就小弟喜好啦…

555我同佢都嘆息點解個尾咁 ...
原罪 發表於 30-3-2011 02:51 AM

真係好鍾意講拉打,有人陪,繼續~~~

我自己幾鍾意亞極陀o既主角,當然係見人見智啦~~~

亞極陀個故事架構好好,一步一步解迷,但有可以自圓其說。可惜最後o黎個結局飛腿......
如果將「翔一放棄阿極陀力量」一段再修修成為結局已經好好多。

555.....結局唔算太爛o者,
最大問題係木場o既轉變太急,可能有人會話都唔算「急」,因為已經鋪排o左成齣戲。
佢「變」已經預o左。
不過我就覺得佢「真正」轉變時間太快,心理轉變由白變黑,中間唔夠層次,
搞到各個角色都無所適從。

古迦,除o左主角設計夠「拉打」,幾位警察夠熱情,戲情真係好簡單,
連「怪人」都簡單過人(簡單但聰明!我係指編導運用得聰明!)
個劇係用「不斷升 lev」呢招去做主打吸引力,每四集左右就有個新型態,
服......
更正番~

1位.5080票 仮面ライダー電王
2位.1650票 仮 ...
takeshi 發表於 30-3-2011 09:50 AM

睇多次,電王真係好勁,
得票竟然係次三位o既總和!!!:Q
電王我第一次睇都已經覺得一般...估唔到咁受歡迎...
KUUGA 同 W 排名都好正常, kiva 包尾都係
反而我心目中第一位係555喎~~
好睇,有故事,造型又good~

亞極陀 ...
Garycharm 發表於 30-3-2011 10:16 AM

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-144204-1-1.html
其實小弟開左個post吹下拉打,有時間入黎玩下:35:

其實自己唔喜歡既拉打,見到有人喜歡都開心架,想睇下人地欣賞佢d咩。
相反都係,睇下人地唔喜歡都係一個樂趣。

唔好傾傾下發真火就ok鳥~
>>>>>其實自己唔喜歡既拉打,見到有人喜歡都開心架, ...

大大,我欣賞你。
睇多次,電王真係好勁,
得票竟然係次三位o既總和!!!
Garycharm 發表於 30-3-2011 10:18 AM

我都覺係多小朋友票,見rider40週年都要佢撑場..真係人氣..

亞極陀 ...
Garycharm 發表於 30-3-2011 10:16 AM

Agito..很同意,論故事編劇係好有序/技巧甘一層一層將迷題故事解開~其實我覺得係井上最好的作品...

古迦我覺得整套劇好「實」,真實感(我自己應為即係成人向)同故事結構夠實,古迦背負承先啟後的重擔,我覺得巳達標甚至超標~:)
龍騎咁後 ?
樣衰睇來真係死罪............
:38:

電王贏我無乜所謂~
但會唔會多票過龍呢 !
:50:

FAIZ 竟然無埋
:44:
同埋我睇個表
睇來除左電王係因為細路仔而贏之外

大家都係要求 '樣靚' 同 '經典'
>>>>>其實自己唔喜歡既拉打,見到有人喜歡都開心架, ...

大大,我欣賞你。
Garycharm 發表於 30-3-2011 12:58 PM

:35:噢~
同埋我睇個表
睇來除左電王係因為細路仔而贏之外

大家都係要求 '樣靚' 同 '經典'
玩具 發表於 30-3-2011 02:49 PM

如果講樣…555都唔衰呀?
如果講樣…555都唔衰呀?
原罪 發表於 30-3-2011 03:51 PM

下 ! 好型喎 !
( 其實可能只係我自己覺得 )