Toysdaily 玩具日報

[新品消息] JOJO/筋肉人 超像可動 來貨通知及報價區

doggedyin 發表於 2-10-2014 10:38 PM
我怕好似stone free咁炒到49,所以……
點知

唔緊要啦,我而家都唔太介意買貴少少,最多同一個場內格下價就算。要我去第二區買,我不如俾多三、四十,唔使行。隻公仔都幾舊,貴幾十咪當正價買,平幾十咪當九折囉。
講笑咋,stone free 炒到四魚九!?!?!?
送鵝頂層一上電梯轉左見過
請問大家知道除倫宜加出面咩價位嗎??
請問新手想買第三部 承太郎 同 白金之星 有乜好提意?謝謝
hellobaby 發表於 21-10-2014 11:16 PM
請問新手想買第三部 承太郎 同 白金之星 有乜好提意?謝謝

睇你想要咩色
承太郎 有三隻色, 四個版本
3rd color 係綠色, 有連特效
2nd color 係藍色, 包含1st第一版靚頭
1st color 係克色, 有兩個版本, 第一版個樣較衰, 1.5 ver個頭彫靚d

白金之星 有三隻色, 只係顏色唔同
3rd color 係紫色
2nd color 係藍白色, 呢隻斷晒
1st color 係綠色

基本上丫烏拍賣都search到
另信鵝同雞旺都會搵到JOJO超像系列
不坊留意下
andrewchan0079 發表於 22-10-2014 04:43 PM
睇你想要咩色
承太郎 有三隻色, 四個版本
3rd color 係綠色, 有連特效

啊,那我都買第3版好了,公仔面相好重要

其實因為我是睇漫畫的,究竟承太郎同白金之星係乜野顏色GA?

謝謝你啊
hellobaby 發表於 22-10-2014 05:30 PM
啊,那我都買第3版好了,公仔面相好重要

其實因為我是睇漫畫的,究竟承太郎同白金之星係乜野顏色GA?

官方提供顏色

不過因漫畫經常係封面及內插畫用別色畫出黎, 所以超像每隻色都注明 荒木飛呂彥 指定顏色
andrewchan0079 發表於 22-10-2014 06:31 PM
官方提供顏色

不過因漫畫經常係封面及內插畫用別色畫出黎, 所以超像每隻色都注明 荒木飛呂彥 指定顏色 ...

請問 我仲有一個問題啊,發覺紫色個隻白金之星,有兩個版本,一個係藍色盒,一個係紫色盒,請問有乜分別啊?對不起 打擾了
hellobaby 發表於 22-10-2014 09:11 PM
請問 我仲有一個問題啊,發覺紫色個隻白金之星,有兩個版本,一個係藍色盒,一個係紫色盒,請問有乜分別啊?對 ...

紫色白金之星只有一款紫色package, 如你係丫烏見到既只係色調問題.

嗯嗯 謝謝你  發表於 23-10-2014 06:34 PM
請問藍色承太郎係咪大腿唔可以旭?例如向前踢等等 THANK
hellobaby 發表於 3-11-2014 02:52 PM
請問藍色承太郎係咪大腿唔可以旭?例如向前踢等等 THANK

所有超像可動都唔會有呢個問題.
最大可能係d油太黏, 令到關節太實
可以嘗試用風筒~暖風吹下再郁
andrewchan0079 發表於 3-11-2014 05:00 PM
所有超像可動都唔會有呢個問題.
最大可能係d油太黏, 令到關節太實
可以嘗試用風筒~暖風吹下再郁

我已經好大力了,再大力D怕會斷:ice:
我指嘅係大腿跟屁股之間果個關節啊

我上網睇圖,佢地都冇飛腿動作,所以我至諗,會唔會其實係唔得
新貨超像巳出,生易發