Toysdaily 玩具日報

[趣味] 公然招騁網絡打手?! 行家盡爆「打手」行內秘密

:71:曾淫權,,,,打手
雖然我對 香港政府,曾某 D 政策不滿、亦對太多要做吾做,吾應做走去搶住做官員 非常唔滿意,但基本上,我覺得香港政府仲有得救。
外判工作令社會失行技術,一直都有進步。由小弟初初見呃下清潔工人,$6000一個月不叫低收入、實在無話可說。已經超越左正常人思維既問題........)
大部份都係水準之作。睇下其他公司出d乜,就會appreciate  大家樂減工時己代表政府亳無議價能力。

當然,市場上亦有其他對手做得好好。金融地產有人工加,地鐵又加價,代表香港政府對地鐵股東有交代,有息派,
人人派$6000就係回應吾起公屋,居屋好方法。
D就嚟林(倒塌)舊樓叫業主自行維修、基本上無得修、推卸責任,一應俱全。唔會因為多做多錯,少做少錯,吾做吾錯,就只做少一兩瓣。多款式,選擇先會多,更重要係,
對整個貧富懸殊有既正面影響。

獻醜啦~唔好介意…要食就食大茶飯啦~ ME TOO
曾淫權,,,,打手
雖然我對 香港政府,曾某 D 政策不滿、亦對太多要做吾做,吾應做走去搶住做官員 非常唔滿 ...
冬暖夏涼小恐龍 發表於 25-3-2011 07:25 PM

笑鳥~~~~~~~~~~~:66:
呂兄又見一功,發明一模多用框架,令世人得以摹仿,受萬人景仰!:64:

多謝你呀9527!:handshake:
曾淫權,,,,打手
雖然我對 香港政府,曾某 D 政策不滿、亦對太多要做吾做,吾應做走去搶住做官員 非常唔滿 ...
冬暖夏涼小恐龍 發表於 25-3-2011 07:25 PM

你黎搶小弟飯碗?
哈哈~~~~~~~
回復 64# 原罪
想找外快姐........原罪兄
頭像被屏蔽
回復  Garycharm
12"那邊...應該是戰場來的,用大殺傷力武器,唔係一般打手可以玩的...
不過就我來看,兩間 ...
warxv 發表於 22-3-2011 02:41 PM

呢排我等緊隻 CA ,關乎自身,自然多追 post,
一路睇,不時浮現老兄你呢番說話,忍唔住推返呢個 post 上o黎~~~

呢隻 CA ,我幾乎日日爬文,
無論彈讚,我信其中大部份係 TD 真心玩家,
不過亦有唔少.........

我張單係 24/06,大家祝我好運~~~:61:
呢排我等緊隻 CA ,關乎自身,自然多追 post,
一路睇,不時浮現老兄你呢番說話,忍唔住推返呢個 po ...
Garycharm 發表於 25-10-2011 05:31 AM

I have read so many CA post in TD recently... god, it is like a "battlefield"!:(
12"那邊的post盡管參考性低,不過娛樂性卻出乎意料的高!!
誰是玩家,誰是炒家,誰是打手??人物關係比無間道更耐人尋味!
回應的內容甚至比玩具本身更有趣,都可算是玩具史上新奇的一頁,呵呵呵呵呵.
12"那邊的post盡管參考性低,不過娛樂性卻出乎意料的高!!
誰是玩家,誰是炒家,誰是打手??人物關係比無間道更 ...
warxv 發表於 27-10-2011 03:40 PM

其實還有不少好 post 的~~~

分辨不難、只要看看出 post 的版友是否有實物在手、是否認真看待那隻玩具便是~~

(說到「認真」,玩十二寸和其他玩具不同,會有一定要求,也相對認真。
玩美式英雄,如果要求「得過且過」----例如我,還是主力玩六寸算了)

唔奇,而家好多blogger,扮晒客觀意見,實試report
其實係收緊代理禮物,幫人谷商品,騙吃騙渴.
玩具界我唔清楚,美容化妝品,數碼商品,飲食都幾嚴重下.

呢D搵打手既商人根本係短視,往往先傷人後傷己
你玩得呢招,人地又會報復,你又要搵人救火.
D打手蛇頭,左右手各開一間公司,兩邊收錢,不知幾和味.
商人由始至終對網上言論無法控制,更加控制唔到一般市民對打手發言既反應,可能有反效果.
最終會畀人掀住鼻走,仲可怕過同黑社會合作...同玩火無異.
其實還有不少好 post 的~~~

分辨不難、只要看看出 post 的版友是否有實物在手、是否認真看待那隻玩 ...
Garycharm 發表於 26-10-2011 11:54 PM

Not that simple...

even they have 實物 and posting some details review with awesome closeup (color tuning) photos... they can easliy be professional 打手 , 全職/半職業炒家... or just a fanboy!

I have seen a person who is using more than one Captain American figures in one of his blog,,, And claim his (one) figure is 'great'! :36:
:45:I didn't bother to say anything...
Not that simple...

even they have 實物 and posting some details review with awesome closeup (c ...
Macross長谷有洋 發表於 27-10-2011 04:39 PM

:56::56::56:
玩12"...我由g.i.joe開始玩到現在,要說認真我就玩不下去了...現在ht套衫都不過是70年代takara某些軍服的水平(當時的手功針線應該已成絕響)...硬件雕刻更是笑話一個,用料也是不思進取,不是出油的pvc就是乾燥破裂人形,只有頭雕是有突破,不過亦只此而已...

至於誰是打手的問題,也不關騙吃騙喝的事了,總有些人買了件玩具回家就一定要天下無敵的,這問題以前td很常見,現在集中在一區就是.

題外話故事一個:
有人帶了鑽介一隻,比人打劫,人家手持武器還是拼死不放,最後命沒了,也沒了鑽介.
這故事是說有些東西比得起錢買並不一定代表你就有資格擁有,因為放不下只會賠了自己...