Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 大家覺唔覺多左人玩12寸呢?

咁潮流又未必一定係要拎出街既 , 我有幾個朋友本身直頭係冇玩開玩具, 就係因為HT IRONMAN而開始玩玩具, 玩1 ...
蝦您波凸 發表於 17-3-2011 09:42

:69:唔好用個潮字得唔得!我覺得好娘
同意~~~加上td整左個12吋區都出左一分力
大舊金 發表於 17-3-2011 09:26 AM

加上金哥特別background 影D12"毒人時...都會多人玩左

PS: 拿張叫人讚嘆的神"椅" :$
如果你係玩開... 就會特留意果樣嘢... 亦會多咗去果啲鋪頭... 咁自自然然就會遇到好多同 ...
小櫻 發表於 17-3-2011 09:00 AM

好有道理:71:
唔好用個潮字得唔得!我覺得好娘
大舊金 發表於 17-3-2011 09:44 AM

:34::34: 又真係好似娘娘地...
加上金哥特別background 影D12"毒人時...都會多人玩左

PS: 拿張叫人讚嘆的神"椅"
滴滴仔 發表於 17-3-2011 09:45

:53:你截我隻8吋怪金剛果筆數我都未同你計呀
排咁耐 , 係咪前面d人係到check野渣
歐比旺.肯諾比 發表於 17-3-2011 09:18 AM

就係無人攞貨先誇張,我前面果d全部都係落單訂野呀!:50:

是啊全部都是訂

我都排了很久,有人想取貨看見都走人。

同時有很多人訂小龍每款兩隻(我只訂每款1隻),唔知是否多了人加入炒賣,還是很喜愛笑臉,要整小龍笑臉戰隊呢?

其實同售賣方式有關,
每次去HT買野訂野都要排隊,
就好似去食壽司一樣,
明明入面有位都話執緊野
等你喺出面排哂隊,搞到好虛憾咁,
出面自由行見到以為好矜貴,
唔識嘅都走入嚟問一餐
要加多部電腦用嚟訂野又唔係好難,
所以我話係銷售手法,
令到多人玩咗!
你截我隻8吋怪金剛果筆數我都未同你計呀
大舊金 發表於 17-3-2011 09:59 AM

金哥你咁記仇 ka :@
多左d 90後玩~~:he:
奶週幫助都唔小
E神 發表於 17-3-2011 09:25 AM

and also "touch".............:74:
頭像被屏蔽
我都拉咗幾個 friends 入坑•但佢地都係訂 hottoys 嘢多
我反而鍾愛M記角色多
我自己玩了12吋2-3年左右, 一開始時都訂唔少的, 仲做了vip, 不過依家真係訂少o左好多. 不過都唔太關qc時, 只係因為自己喜歡的系列例如 batman同terminator都沒新電影上, 更不用說figure/ 玩具了. 我估過多一兩年有新batman/ t5電影上時我又會再買了.

我見到ht越來越多license都開心, 不過就唔會隻隻入了, 真係喜歡個character才入, 唔會因為係ht出 (或者其他廠) 就入.

其實之前等緊 dx superman 同 batman1989, 不過等等下已經無o左o個種期待了, 到時佢出可能我又唔會訂了. 而tron系列都一樣, 想佢出 clu, quarra等 單一figure (唔跟bike)的又遲遲未有, 我依家等到佢出都未必訂了.

其實我又唔覺玩12吋有幾潮, 12吋咪又係玩具一件. 可能因為唔會拿隻figure出街"show off" 啦, 至於拍賣網的figure, 因為無保養, 我就一定唔會入的了. ht figure我都只會在ht度訂番, 如果無訂都唔會後追, 所以出面炒到幾高都唔關我事了~
not this forum , I don't join yours to like figure . Really and more net fd to discuss and share the opinion in here . Thanks for alls .

Bruce Lee is my first figure of Hottoys which buy by myself ^^