Toysdaily 玩具日報

查看: 6033|回復: 37

[分享討論] 大家覺唔覺多左人玩12寸呢?

我身邊就冇咩朋友玩。

有D玩開的, 亦開始唔玩。

所以唔明點解而家D貨會貴左咁多。真係多左咁多人玩?

就算有炒家, 都要有人玩至得架?

有人話12寸俾人煲左做潮流, 呢種講法就最奇怪, 因為唔通同一大FRIEND去街, 拎隻MARK VI 出嚟, 叫大家睇吓幾型?!

中意玩果D, 都會錫住隻野。唔係真係中意的, 只會覺得貴同阻掟。唔明……

唔知大家身邊係唔係多左朋友玩12寸呢?
係某一兩套Blockbuster大電影既12吋賣到成行成市
比如TDK,IRON-MAN 1/2
就正如Medicom都係hit rider而已,其他時裝出2千隻全球都食唔晒.
HT其他次熱門,冷門作品12吋
其實都係照原來個量去run,買既人keep住買,有d流失又有新人加入
以前MEDICOM個批,而家轉晒黎HT,
此消彼長都係塘水滾塘魚,唔覺得玩家基數忽然多左好多.
係要嚟玩定要嚟抄我就唔知啦,不過我就真係覺得多咗人訂貨喎!就最近果次落ht訂隻小龍居然要排十幾分鐘先到我呀!:30:
如果你係玩開... 就會特留意果樣嘢... 亦會多咗去果啲鋪頭... 咁自自然然就會遇到好多同好... 個圈子就越來越大... 囉...

唔信你試下開始沉迷玩爆旋駝縲吖... 你到時又會話爆旋駝縲嘅世界好大嫁喇...

小櫻上
haha~ 有無留意呢排亦好多聲稱後追既post
:58:
係某一兩套Blockbuster大電影既12吋賣到成行成市
比如TDK,IRON-MAN 1/2
就正如Medicom都係hit rider而已, ...
Toro 發表於 17-3-2011 08:48 AM

認同呀~我以前都係玩medicom~但係ht出現之後~就令我唔再玩medicom.....
medicom除左拉打無乜野好玩!
HT的FIGURE係咁升,自然多咗一班炒家,希望走返轉,賺返少少,另外,海外買家亦不少....
係要嚟玩定要嚟抄我就唔知啦,不過我就真係覺得多咗人訂貨喎!就最近果次落ht訂隻小龍居 ...
人馬座聖鬥士 發表於 17-3-2011 08:56 AM

排咁耐 , 係咪前面d人係到check野渣
:67:多人玩12吋ht應記一功!
奶週幫助都唔小
奶週幫助都唔小
E神 發表於 17-3-2011 09:25

:67: 同意~~~加上td整左個12吋區都出左一分力
奶週幫助都唔小
可能 HT D marketing 做得好呢
咁潮流又未必一定係要拎出街既 , 我有幾個朋友本身直頭係冇玩開玩具, 就係因為HT IRONMAN而開始玩玩具, 玩12", 跟住咪又追返之前D BATMAN, JOKER囉, 仲好羨慕我有ROCKY, RAMBO......玩12"係幾潮架...:73: