Toysdaily 玩具日報

查看: 5487|回復: 30

[分享討論] HT隻Berserker...個樣真係做得極不神似!

戲入邊....

望望SS隻雕像 ~ 係1:1比例.. 同戲中面相神韻有9.99999成相似~

HT果隻.....一比就真係...

雖然SS果個頭係1:1..HT果個係1:6...不過我不覺得J大師現時的雕功,係做1/6 size面相,面型,眼珠..同神態上會影響出入咁大!!!..就算係影響都係detail同d紋理上者(同時我都相信J大師係1:6上都有能力雕得靚過SS隻 1:1)...基本上我覺得J大師係自由發揮..完全無視參考資料...做左另一隻Berserker.出嚟.....之前alien都係咁....:69: 希望J大師第日盡情發揮自己的大師功力時..都忠一忠於原作啦....

講明..我絕對認同Joseph雕功係一流!
原來SS呢隻係1比1, 真係好似, 不過1:6可動黎講HT始終領風騷~

J大師基本上餐餐都唔跟足原作。 已慣咗啦。:42:
佢嘅雕功係一流。 但係佢嘅加料唔係我想要嘅嘢。:$
唯有接受囉,如果唔係硬硬要在乎跟足原作, 佢嘅嘢係好正嘅。:71:
希望佢可以多D尊重吓原本作啦:67:
原來SS呢隻係1比1, 真係好似, 不過1:6可動黎講HT始終領風騷~
wwh 發表於 16-3-2011 11:50 PM

之前見到相有心動,
去ht一問,,,,要成 接近9隻金牛...(我仲以為 5牛下,,,,,)
无计啦,而家1比6只有HT,明知唔似都唯有硬食。
希望joseph可以睇到呢个post,改善下自己嘅主观思想,多忠于原著啦∼
所以到哩刻為止無一隻”異形”另我出手!
早之前出批雕刻相都察觉到咗,comment咗都喺甘。
依家至惊喺隻classic都一样会'加料'。。。。。 :56:
差咁遠ge.........
加料就預左~:63:
戲入邊....

望望SS隻雕像 ~ 係1:1比例.. 同戲中面相神韻有9.99999成相似~

HT果隻.....一比就真 ...
pathk 發表於 16-3-2011 11:45 PM

一定唔關大細size事....
NECA隻7"咪仲細...一樣雕得似樣...

個頭係成隻FIGURE嘅靈魂....修改左或者有變動...就會完全係第二樣野....
希望曾大師跟足原作...唔好自己創作....
哇!好感動!!原來咁多人覺得唔似!! 我以為大部份人都覺得HT出得好正接受左..
下次有predator ,求求J大師, 注意下頭size. 大下巴size, 橫D就似架la, ironman 都係 .
Alien 我好鐘意,不過ht真係冇一隻能令我想入手..
唔知新既Classic Predator會雕成點呢
真係非常唔似,輸晒畀1:1 SIDESHOW啦!!
個咀都仲可能要照顧頸可動位,換牙位而做唔到咁深,但對眼係錯Q晒.
不過唔好忘記,咁多位訂呢款Berserker 12吋時,連戲都未上,
唔好話佢個真面目,好多設定大家都唔清楚已經科左水.
當時大家都冇咁不滿wor,因為冇比較麻.

P仔Berserker除頭盔個樣,因為係影片既一個隱藏元素,未上映前資料真係好唔夠
電影製作方面有冇改過設定亦唔知,
Hottoys隻12吋比較早公布,似乎係跟電影公司提供既早期設定資料,一早雕好左.
唔批評呢種做法岩定錯,但單方面話J大師係以個人取向去改動設定,似乎有D唔公平咁je.
相對的,SS隻1:1 今年3月1日先至pre-order,基本上睇住隻blu-ray慢慢雕都得.
係都要拉埋兩件公布日期差幾乎半年既玩具去比,好難比既.

換個角度又想一想,當時可以咁快有隻鐵血S 12吋玩,玩家都唔係冇HAPPY過
點計呢隻12吋Berserker都算係好野,唔除面具啦只可以....

以前拉打流行時又咁多著燈頭,人樣頭賣,
而家hottoys咁勁,又冇呢類補品出,跟呢個1:1頭縮水做頭雕,大把人買啦.
但係我鐘意HT個樣多D
最主要係對眼睛上色唔同左, 電影係 4 白眼, 眼白超多 瞳孔超細 圍住眼白係紅色肉,
眼窩淺返d, 個頭扁返少少就好似