Toysdaily 玩具日報

[分享討論] HT隻Berserker...個樣真係做得極不神似!

基本上 ht 由avp 既scar 開始, 至predators 既 berserker 個面相都真係唔多似 (predator 2 既elder 就例外)
neca 整既仲神似得多

題外話
本人覺得而家ht 出既predator系列, 感覺仲差過以前
可能以前既 predator / avp 系列要自組, 由砌body, 到幫佢著件網衫, 再幫佢裝組armor 同d 武器
到完成果一刻, 果時俾我既感動同震撼, 而家仲好深刻, 玩家仲可以diy 自己點裝d 骨頭丫, 飾物tim
因為係自己一手一腳裝組, 個感覺就好似建立一隻屬於自己既predator

到左predator 1 既 (classic) predator, 一開盒就成隻砌哂俾你
冇哂以前個震撼感....
[當然我知道以前ht 既 avp 分散件出係有原因, 好似話電影公司已經將action figure既licence 判左俾第二個, 只能分件出當係模形自己build up, 不過真係好懷念自己裝組果種設計]
真係非常唔似,輸晒畀1:1 SIDESHOW啦!!
個咀都仲可能要照顧頸可動位,換牙位而做唔到咁深,但對眼係錯Q晒.
不 ...
Toro 發表於 17-3-2011 08:38 AM

其實berserker公佈果陣,都有Berserker戲中照流出..唔好話跟detail位..好簡單係面形相都看得出有乜問題.. 果時都有好多巴打出過意見! 話同戲中Berserker面相差好遠!不過最後都無改到...不止berserker呢單..alien唔會無資料啦?...出到來都係一樣同原作唔同哂...
基本上 ht 由avp 既scar 開始, 至predators 既 berserker 個面相都真係唔多似 (predator 2 既elder 就例外) ...
shingo_y2k 發表於 17-3-2011 09:56 AM

無錯...
好多時係靚多過似...如果買玩家要求只要靚唔要似咪無問題lor...
基本上 ht 由avp 既scar 開始, 至predators 既 berserker 個面相都真係唔多似 (predator 2 既elder 就例外) ...
shingo_y2k 發表於 17-3-2011 09:56 AM

新系列冇晒可動性
第一次看官圖,再同劇照相比時,其實已發覺樣子差很遠,不過戴著面罩,就算了
這刻再同這隻SS對比,就知HT個頭問題在那,而且分別真的很大
但係我鐘意HT個樣多D
neoneo 發表於 17-3-2011 08:41 AM

我就和你相反,絕對是喜愛忠於戲中那惡相。
其實講真sideshow好多staue都正過ht, 而且比例上都好d . 不過因為ss的係fix死的, 而ht的係可動, 因此ht一定會在可動同比例上有少少改變的了. 而且ht的比ss的要平, ss一個ironman mk-6 status都好似要幾千蚊, 而ht的2千都不用, 因此都無得"公平"咁比較. 都係o個句, 接受到咪買lor, 無謂買一件自己唔鍾意的東西.
真係分別好大~但我覺得HT個個就比較凶惡D....:45:
兩個字:  樣衰:31:
其實講真sideshow好多staue都正過ht, 而且比例上都好d . 不過因為ss的係fix死的, 而ht的係可動, 因此ht一定 ...
jeffloh 發表於 17-3-2011 02:30 PM

隻berserker ng係ng鐘意! 只不過係而家有比較! 有d野係應該可以做得好d!
但係我鐘意HT個樣多D
neoneo 發表於 17-3-2011 08:41

其實依隻擺明係專登美形架啦~!!:67:
明白忠於原著o既重要性,但係本人覺得原著太樣衰~!{:2_114:}
所以...小弟都係鍾意ht樣多o的......:shy:
其實依隻擺明係專登美形架啦~!!
明白忠於原著o既重要性,但係本人覺得原著太樣衰~!
所以.. ...
trumanso 發表於 17-3-2011 10:46 PM

個個買家好似你地咁~~ HT就真係好辦事了:71:
睇完d圖,忍唔住要執一執佢對眼
/

係喎... 戲入面兇好多喪好多
:*

而家好四正 , 好人囉... 幾靚仔果隻
:x
呢個POST幾好呀,畀到客觀事實大家睇,的確係做得唔似電影造型
但樓主又唔係唔中意隻FIGURE,就係因為中意先會細心研究D細節.