Toysdaily 玩具日報

[其他] 天姬戰

剪走o左相當多"好o野"........
Bluray/DVD 補翻...........

Gretzky99 發表於 6-4-2011 10:10 PM

咁又幾期待:DD
期待女主角洋娃娃12吋:shiny:

有睇過宣傳Poster
女主角一身水手服都好日式化下
著在洋妞身上都幾攪鬼下:he:
得罪講句,香港人好多腦殘,見早排吟多人去搶....就知啦!!
火宅之人 發表於 6-4-2011 09:16 PM

唔好咁講,個d人上左年紀先會咁,佢地後生時可能都好明白事理......只係年紀愈大個心就愈有位比人利用.....
睇唔睇得明有時好睇出發點,
有些人看電影不喜歡用腦,只想輕輕鬆鬆跳進虛幻空間
尋找官能刺激。身邊也 ...
Oldcat 發表於 6-4-2011 07:43 PM

有時你心目中既癈片,屎片,可能都係人地心目中既經典.....
雙反,你心目中既好戲可能都係人地心目中既屎片......
好電影係雅俗共賞,如果只係拍到少部分人覺得好,咁好難話係一套好戲(至少片商會咁諗).........
回復 98# neo.L
當然好片不等於賣座,賣座也不一定屬好片
只少Oscar也昌是這樣 …
其實好片與否並不重要,皆因每人認知是不一樣的
要點係隨意否定不認識的事物,越來越普及:38:
亦成就了一大班如大大所說的 "就愈有位比人利用 " 的人:42:
一套好有深度的電影,有好多想像及重思自己人生的位置 ,不合香港市場, 香港係文化沙漠, 唔喜歡思考的人,一定睇唔明,兩層想像空間, 劇院果度已經係想像空間
一開始畫面係灰色, 因為babydoll 已經好絕望, step father 在想像空間中係一個神父, 意思係撒謊都會用神父形勢出現在你面前, 五個任務, 地圖= 自己要行的路, 火= 信心, 刀= 自己能力 key = 穿越 最後係"選舉"
會唔會一出就五隻呢?唔好學似Watchman咁,出左兩隻然後係度吹水話出埋其他角色....依家咪又係無影........:38:
我要rocket呀~~~
當然, 以character黎講, babydoll同amber係以前冇出過的類型, 比較有賣點
小甜荳同火箭女就係普通金髮鬼妹就唔知有冇人buy就真...
很多網迷喜歡研究作品,去到自行創作,自圓其說的境地.
雖然不太認同,不太有可讀性.更怕是那種沒有根據,但信心十足的解畫的強大主觀性格.
但很同意Heewing的意見,比看不明就說是爤片的香港觀眾有意思得多了,強太多了.
一套好有深度的電影,有好多想像及重思自己人生的位置 ,不合香港市場, 香港係文化沙漠, 唔喜歡思考的人,一定 ...
gekigoke 發表於 7-4-2011 01:20 PM

冇錯好多人係怕睇難明既電影,因為電影係媒界,可以講唔同類既故事
有人被呢類片吸引,證明佢地唔係唔想用腦,相反有時好多片都係太眼中手低.

其實難明卻好收既片都唔少,比如潛行兇間,Matrix,
甚至Dark Knight都係一套難明既英雄片.入場觀眾都好多.
好似inception咁,個concept係超難理解,但我身邊好多OL女士都抱住"挑戰"既心情入場.
返出黎都好肯去傾,想知故事係講乜.
更記得有個舊公司女同事,本來係為睇靚仔而睇Martix
點知覺得好正,想知到更多,我畀左唔少網頁資料佢睇.
但我有時又唔敢解釋太多,因為香港好流行一樣文化"你好深入去鑽研一樣娛樂",就會畀人笑你想太多,宅,毒...HAHA

電影始終係要面向群眾既,如果大部分人都話睇唔明,始終係有一定理據
我相信一套"想言之有物"既電影,都有分高低手,
比如講故事既條理,會否太自我沉醉,講到收唔到科.
Christopher Nolan在前,Zack Snyder仲有排學.
佢知道點樣搵一個中間位,生存空間大好多.
回復 104# Toro

我覺得the dark knight又唔係難明既, 比我講就有深度lor
chris nolan d舊戲都好鬼正, 套memento真係正到核爆 :57:
回復  Toro

我覺得the dark knight又唔係難明既, 比我講就有深度lor
chris nolan d舊戲都好鬼正, 套me ...
Assassin 發表於 7-4-2011 11:25 PM

The Dark Knight.....:$
無可取替的Batman電影:74:
會唔會一出就五隻呢?唔好學似Watchman咁,出左兩隻然後係度吹水話出埋其他角色....依家咪又係無影........ ...
買買買 發表於 7-4-2011 02:04 PM

一個字:錢!

Watchmen 頭兩隻賣足成年先賣清, 如果你係老闆你會傻到再繼續??

Sucker Punch 頭兩款訂單決定一切

如果賣得似 Iron Man, Dark Knight 數目, 你想老細停止出都唔可能.........:66:
一個字:錢!

Watchmen 頭兩隻賣足成年先賣清, 如果你係老闆你會傻到再繼續??

Sucker Punch 頭兩款 ...
Gretzky99 發表於 7-4-2011 11:50 PM

咁就有賴班炒家合作發功啦:DD
賣唔賣得都要睇HT有冇HEART造,同造得到唔到位....
如果身形唔跟演員,個樣又係玩替身FEEL...
本來更期待都唔會麻木去訂....
HT最弱係女FIGURE....睇吓今次有冇驚喜...我拭目以待~