Toysdaily 玩具日報

查看: 11677|回復: 41

[詢問] 細數你的玩具債

:43:唔多講果6千蚊 影響左大家會買既野幾多

只係想問下大家 :45:
未來3個月,去到6月果時(因為笨大6月出左大絕),有幾多野睇中左,將會買�落左訂?
將會花費幾多呢?

講下自己
我依家5張訂單,埋單差不多3金
加上已有10隻左右睇中左將會入
應該未來3個月都把生活開支(當然生活開支是不會包括果6千、畀家用既錢、同自己每月儲既錢)7成以上放在這債務上了..
(還有女友債XD)死火...

當然,玩玩具,不是被玩具玩,也祝大家適可而止。:$
主要只有合金魂大帝同埋es天威
金毛仔有可能被刪除了:(
當然之前好想買又未岩價既價岩會買返
呢d先最恐怖:66:
I havent any 訂單 now
lot of time is I can find "them" @ street
* "them" = what I want to buy
will buy them if price ok

if U feel they are 債務 ,
may be its time to stop la , bro

i just started to buy toys from this JAN. ( stop to buy toys 1 year )
and planned to buy 15 個合金 to finish my child dream of 合金
budget planned 15.8k ~~those spending claimed by stock market :43: (me too,當然生活開支是不會包括果6千、畀家用既錢, but i no need save $ )

until this month, i will  have 17個合金 , total spend 50% of my budget .
this is a good news to me

''未來3個月,去到6月果時(因為笨大6月出左大絕),有幾多野睇中左,將會買�落左訂?
將會花費幾多呢?''
   ~~~i think i no need spend too much la ...as i got my lovely toy already ...also, i only buy a toy which i watched there cartoon before
唔好講未來3-6個月,靜係未來2-3日既C3,已經夠我花幾張金牛
你咁樣問我都唔知點答好,應該至少有四五十張訂單夾埋皮幾卦..........
I always uncountable.............. :(  And also not dare to calculate how much I have paid/will be paid for toys at all........... :(
一早逃離日玩, 美玩抵好多 :78:
玩左多年玩具...只係訂過一次,黃金處女座神話..
已確定推出的:
聖衣神話系列:冥王、一輝初期聖衣
JoJo超像可動系列
超合金魂:金毛獅王、宇宙大帝
Hottoys:Mark V、Thor、Spiderman

未正式公佈:
聖衣神話系列:女角色
Hottoys:Captain America

3月至5月 ...
大概會花3K至4K左右
跟樓主差不多, 不能影響每月儲既錢, 又要俾家用, 又要拍拖
呢個數目都算吃力了
不過, 我就是玩玩具的:!
Iron man v同vi.
新個隻ht血獸連狗個set
宇宙大帝同金毛
冥王同一輝
Sic 57&58
一件性衣拉打都無訂過...

手上係玩具嘅只係2款Figma... (黑依Mato & Misaka)...

今年主力都係限定版Game...

小櫻上
我每次見到d訂單圖果陣都會諗 "呢隻一定要買呀":*
諗下諗下,就會諗究竟仲有幾多盒模型未砌呢?
d超合金買左番黎掂過幾多次呢?
買左返黎仲有冇位罷呢?
諗下諗下,一出果陣見埋個價:ice:
算數, 儲下錢好過.....
我對玩具已經轉左睇法.....
就係 : 唔怕你靚,最怕你平.
見到平真係忍唔到, 即買.
Figma 龍騎系列 - 尚欠 9 隻 ( 不包括未契約 )
SHF Faiz Blaster
SHF Faiz Axel
SHF New Den-O
DB DG 扭旦

That's all :64: